SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Nyt jännitetään! Näillä tuloksilla OG ja ENCE ovat mukana tai ulkona CS:GO-majoreilta
  • Sauli
    Rautiainen

Nyt jännitetään! Näillä tuloksilla OG ja ENCE ovat mukana tai ulkona CS:GO-majoreilta

julkaistu: 04.10.2021 13:00

Loka-marraskuun vaihteessa järjestettävän CS:GO-majorin viimeinen karsintaturnaus IEM Fall on saanut lohkovaiheensa päätökseen. Karsinta päättyy tällä viikolla sijoitusotteluihin ja pudotuspeleihin.

Suomalaisedusteisten joukkueiden osalta on koettu yksi yllätys, yksi pettymys ja kolmannen tulos on ollut vaihteleva.

Joonas “Doto” Forssin edustama ENCE voitti eilen Sproutin ja eteni pudotuspeleihin D-lohkon ensimmäisenä. Hyvävireinen ENCE kamppailee pudotuspelien puolivälierissä perjantaina G2:sta vastaan. Voittamalla ottelun, suomalaisorganisaatio saa tarpeeksi RMR-pisteitä edetäkseen majoreille. Häviöllä major-unelma on saavuttamattomissa.

Samassa lohkossa pelannut Aleksi “Aleksib” Virolaisen OG puolestaan hävisi eilen yllättäen Mad Lionsille. Häviön myötä joukkue tippui ulos pudotuspeleistä ja joutuu taistelemaan ja jännittämään major-paikkaansa sijoitusotteluita pelaamalla. Voittamalla kaikki sijoitusottelunsa etenemällä yhdeksänneksi, on OG:n omissa käsissä eteneminen majoreille. Jos joukkue jää pienemmille sijoituksille, tarvitsee OG muiden joukkueiden apua. Ensimmäinen sijoitusottelu on Fazea vastaan tiistaina.

Jos OG:lla ja ENCEllä käy huono tuuri, on vielä mahdollista, että kumpikaan joukkueista ei etene majoreille.

Jesse “Zehn” Linjalan edustama FPX tippui A-lohkossa niin pudotuspeleistä kuin sijoitusotteluistakin 2–3 tuloksella. Joukkue pääsee yrittämään majoreille pääsyä seuraavan kerran ensi vuonna.

IEM Fall lohkovaiheessa nähtiin useita yllätyksiä ENCEn lisäksi. Muun muassa Copenhagen Flames ja espanjalainen Movistar Riders etenivät pudotuspeleihin joukkueiden kuten BIG, Mousesports, Heroic ja Complexity sijasta. Osansa yllätyksien mahdollistamisessa on ollut IEM Fallin lohkovaiheen formaatti, jossa pelataan “paras yhdestä” -otteluita.

Kuva: ENCE ja OG

Tuoreimmat uutiset: