SEURAA MEITÄ:
×

BLAST

ETUSIVU / BLAST
“Kaikki sanoivat että epäonnistun ylöspäin ja he olivat oikeassa” – Aleksib BLAST:n kattavassa haastattelussa
  • Juuso
    Syngelmä

“Kaikki sanoivat että epäonnistun ylöspäin ja he olivat oikeassa” – Aleksib BLAST:n kattavassa haastattelussa

julkaistu: 24.04.2024 19:08

BLAST on julkaissut verkkosivuillaan Aleksi “Aleksib” Virolaisen haastattelun. Haastattelun alussa kysytään suomalaiskapteenin tunnelmia historiallisen Kööpenhaminan major-voiton jälkeen.

Lue lisää: “TORILLA TAVATAAN!” – Aleksi “Aleksib” Virolainen ja NAVI maailman suurimman Counter-Strike-turnauksen mestaruuteen

Virolaisen mukaan major-voiton jälkeinen viikko meni käsitellessä ja sisäistäessä tapahtunutta, mutta nyt joukkue on hänen mukaansa palannut takaisin maan pinnalle.

Virolainen sanoo, että major-voitto ei näyttänyt alkuun realistiselta. Legends Stagella tappioita tuli enemmän, mutta kun kuolemanpelit playoffeissa alkoivat, joukkueen yksilöt heräsivät. Joukkue ei lopettanut voittamasta edes finaalissa.

Itsekin major-hopeaa CS:GO:ssa saavuttanut Virolainen kertoo, että Kööpenhaminan major-turnauksen Natus Vinceren joukkue keskittyi joukkueena jokaiseen pudotuspeliotteluun samalla tavalla.

— Saatoimme käydä omissa ajatuksissamme esimerkiksi loppuottelua eri tavalla läpi, mutta joukkueena käsittelimme tulevat playoff-pelit kuin mitkä tahansa tulevat ottelut, Virolainen kertoo.

Virolainen on ehtinyt johtaa urallaan niin kotimaan joukkueita, joista tunnetuin on maailmanlistan toiselle sijalle CS:GO:ssa noussut ENCE. Kansainvälisistä huippujoukkueista hän on valmentanut niin OG:ta, G2 Esportsia, Ninjas in Pyjamasia ja Natus Vincereä.

Pelaajamateriaali hänen takanaan on ollut hurjaa. Suurimpina tähtinä mainittakoon Aleksandr “s1mple” Kostyliev, Nikola “NiKo” Kovač ja Ilya “m0NESY” Osipov.

Huolimatta hurjasta pelaajamateriaalista, Virolainen ei ole pystynyt nostamaan huippunimiä kirkkaimmalle huipulle. Voitettuaan major-mestaruuden ilman Kostylieviä, monet epäilijät tuntuvat hiljentyneen. Se ei ole kuitenkaan Virolaiselle tärkeää.

— En juurikaan välitä, mitä muut ajattelivat minusta ennen major-mestaruutta tai mitä he ajattelevat minusta sen jälkeen. Tärkeintä on, että major-voitto toi minulle mielenrauhan, Virolainen toteaa.

Virolainen kertoo menettäneensä paljon itseluottamusta, kun tämä ei pystynyt nostamaan G2 Esportsin tähtijoukkuetta mestaruuksiin.

— Aloin epäilemään itseäni johtajana. Miksi emme voita, vaikka minulla on joukkueessa sellaisia tähtiä, Virolainen muistelee.

Virolainen muistelee, kuinka hänelle sanottiin, että lukuisista epäonnistumisista [G2 Esportsin ja Ninjas in Pyjamasin kapteenina] huolimatta hän sai aina vain paremman tilaisuuden ja eteni urallaan.

— Esimerkiksi kun pelasin Ninjas in Pyjamasissa ja olimme todella, todella lähellä majoreiden pudotuspelejä, nämä kommentit alkoivat yhtäkkiä kuulostaa totuudenmukaisilta, Virolainen muistelee.

Suomalaiskapteenin mukaan epäonnistumisten ja vaikeiden vaiheiden oli kuitenkin tapahduttava, jotta hän pystyi kasvamaan major-mestarijoukkueen kapteeniksi.

Major-mestaruus palautti suomalaiskapteenin itseluottamuksen. Kööpenhaminan turnauksen jälkeen Virolainen ymmärsi, että hän on taitava kapteeni, joka kykenee voittamaan kenet tahansa.

Lue koko englanninkielinen haastattelu tästä.

Lähde: BLAST | Kuva: Stephanie Lindgren, BLAST Premier