SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“TORILLA TAVATAAN!” – Aleksi “Aleksib” Virolainen ja NAVI maailman suurimman Counter-Strike-turnauksen mestaruuteen
  • Perttu
    Leinonen

“TORILLA TAVATAAN!” – Aleksi “Aleksib” Virolainen ja NAVI maailman suurimman Counter-Strike-turnauksen mestaruuteen

julkaistu: 31.03.2024 23:45

“TORILLA TAVATAAN!” kaikui suomalaisen Aleksi “Aleksib” Virolaisen huuto täpötäydellä Royal Arenalla Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen finaalin jälkeen.

Natus Vincere ja Aleksib olivat vain hetkeä aikaisemmin varmistaneet Counter-Strike 2 -pelin major-turnauksen voiton Kööpenhaminassa.

(Juttu jatkuu twiitin jälkeen.)

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaispelaaja voittaa Counter-Striken suurimman ja arvostetuimman turnauksen. Viimeksi viisi vuotta sitten vuonna 2019 Aleksib yhdessä ENCEn suomalaiskokoonpanon taittui finaalissa Astralikselle. Samassa kokoonpanossa pelannut Aleksi ”allu” Jalli pelasi niin ikään major-hopealle vuonna 2015 Ninjas in Pyjamasin paidassa. Vuosina 2013-2023 majorit pelattiin aiemmassa versiossa, CS:GO:ssa.

Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere kaatoivat finaalissa turnauksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuuluneen FaZe Clanin 2-1.

Ottelu oli NaVin tapaan hyvin vuoristoratamainen esitys, joka sai kuitenkin tällä kertaa ansaitsemansa onnellisen päätöksen.

NaVi voitti ottelun avauskarttana pelatun FaZe Clanin valitseman Ancientin 13-9. Suomalaiskapteeni ja koko NaVin joukkue säkenöivät heti ensimmäisessä kartassa.

Suomalaistähti Aleksib kunnostautui myös tehojen merkeissä Ancientissa. Virolainen ja Valeriy “b1t” Vakhovskiy ylsivät molemmat peräti 19 tappoon ollen servun kärkiosujat. Virolaisen ADR (Average damage per round) lukema oli taiston tauottua myös poskettomissa lukemissa 103,5.

Toisena karttana pelatussa Miragessa FaZe Clan oli vuorostaan omaa luokkaansa. Se takoi NaVin karttavalinnasta nopean 13-2 voiton David “frozen” Cernanskyn ja Robin “ropz” Koolin johdolla.

Ratkaisu venyi kolmanteen karttaan Infernoon, jossa NaVi pystyi hillitsemään hermonsa paremmin. Mestarillinen esitys koko joukkueelta siivitti NaVin selvään 13-3 voittoon.

Erityisesti ukrainalainen b1t ja Justinas “jL” Lekavicius osoittivat suuruutensa tiukassa paikassa pelaten mahtavin ottein. Kaksikko painoi ratkaisukarttaan yhteensä 43 tappoa.

Liettualainen Lekavicius valittiin finaalin päätyttyä turnauksen MVP-palkinnon voittajaksi.

Virolaisen lisäksi ensimmäistä major-mestaruuttaan juhlimaan pääsivät jL, Mihai “iM” Ivan ja Ihor “w0nderful” Zhdanov.

Counter-Striken tärkeimmän pokaalin lisäksi Navi ansaitsi turnausvoitollaan 500 000 dollaria yhteensä 1,25 miljoonan dollarin palkintopotista.

Aleksib:n major-voitto on osoitus siitä, mitä pitkäjänteisellä työllä ja itseensä uskomisella voi saavuttaa. Epäiliöitä ja vihaajia on riittänyt, jotka on nyt viimeistään todistettu vääriksi. Tätä mestaruutta ei kukaan vie Virolaiselta pois!

Kuva: PGL