SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“BOROS valitti jatkuvasti ja se ärsytti kaikkia” – Snappi avasi CS-joukkueen katastrofin taustoja
  • Perttu
    Leinonen

“BOROS valitti jatkuvasti ja se ärsytti kaikkia” – Snappi avasi CS-joukkueen katastrofin taustoja

julkaistu: 24.04.2024 16:00

Katastrofaalisesti Counter-Striken 2:n ensimmäisen major-turnauksen ulkopuolelle jäänyt Falcons on palaamassa pelikentille heikosti menneen alkuvuoden jälkeen. Suomalaisorganisaatio ENCE:stä saudiorganisaatioon siirtynyt Marco “Snappi” Pfeiffer vieraili HLTV:n haastattelussa päivittämässä joukkueen kuulumisia.

Aiheina haastattelussa olivat mm. hiljattain joukkueeseen hankittu kokenut Peter “dupreeh” Rasmussen, joka täyttää Mohammad “BOROS” Malhasin jättämän aukon.

Haastattelussa käsitellään myös tarkemmin joukkueen penkille laitettua BOROS:ta, joka on ollut sosiaalisessa mediassa iso puheenaihe siitä lähtien, kun Falcons julkaisi videon jossa BOROS ja joukkueen valmentaja Danny “zonic” Sorensen ottavat yhteen.

Videolla kokenut tanskalaisvalmentaja tylyttää BOROS:ta hiiren vaihtamisesta ennen tärkeitä otteluita.

“Ensinnäkin siltä videolta puuttuu paljon kontekstia. Katsojalle se on vaikeaa, kun materiaalia leikataan paljon ja näkemänsä perusteella täytyy valita mitä mieltä on asiasta. BOROS vaihtoi ensimmäisen kerran hiirtä IEM Katowicen aikana ja valitti siitä koko ottelun ajan Teamspeakissa, jolloin hän pelasi kenties huonomman ottelunsa. Sovimme, että hän vaihtaa takaisin vanhaan hiireen ja ottaa uuden käyttöön, kun on ehtinyt harjoitella sillä”, Snappi kertoo nyt haastattelussa.

“Sitten ennen RMR-turnausta hän vaihtoi jälleen hiirtä ja kysyin onko tämä varmasti hyvä idea. Hän vakuutti, että on. Valitus alkoi jälleen, ‘Tällä on mahdotonta pelata, vittu en osu mihinkään. Mitä paskaa.’ Kesken ottelun jatkuva valittaminen alkoi ärsyttää kaikkia meitä muita. Luulen, että tätä asiaa ei olisi edes nostettu esille jos hän ei olisi valittanut jatkuvasti. Tämä kaikki on kontekstia, jota videon katsoja ei tiedä.”

“Hiiri oli koko tarinasta noin 2%. Olen samaa mieltä yleisön kanssa, että videota ei olisi kannattanut julkaista. Nyt internetissä keskustellaan, että BOROS potkittiin pois, koska hän vaihtoi hiirtä, mutta näin ei tietenkään ole. On hieman epäreilua, että meidät on tuomittu sen videon perusteella, koska siitä on jätetty niin paljon kontekstia pois.”

Keskustelu siirtyy seuraavaksi 31-vuotiaaseen viisinkertaiseen major-voittajaan Dupreehin, joka hankittiin Preasysta joukkueen viidenneksi pelaajaksi.

“Hän on sopeutunut hyvin joukkueeseen, hän on todella taitava pelaaja, joka tulee toimimaan hyvin järjestelmässämme. Vitalityssa hän pelasi paljon vaikeita rooleja, joita minä pelaan meidän joukkueessamme. Hän on saamassa nyt takaisin vanhoja roolejaan (rooleja ennen Vitalitya) ja mielestäni hän tuo hyvän mielen ja hyvät vibat servulle mukanaan. Hän sopii joukkueeseen todella hyvin, joten odotan ainoastaan innolla mihin voimme päästä.”

Snappi vieraili taannoin myös entisen ENCE-pelaajan Joona “natu” Leppäsen podcastissa, jossa Snappi kertoi joukkueensa tarvitsevan tähtipelaajan. Podcast vierailu tehtiin sen jälkeen, kun Falcons oli tiedottanut hankkineensa Oleksandr “S1mple” Kostylievin kuukauden mittaiselle lainapestille.

Kuinka joukkue aikoo pärjätä nyt ilman selkeää tähtipelaajaa?

“Se on yksi asia, joka voi olla pitkällä aikavälillä ongelma meille, kuka tulee olemaan joukkueemme tähtipelaaja? Mutta, ehkä on olemassa maailma, jossa voimme tehdä sen yhdessä.”

“Emme ole pelanneet vielä paljon virallisia otteluita tällä kokoonpanolla, minäkin olen ollut todella huono kaikesta stressistä johtuen. Ensin Falconsiin siirtyminen ja sitten kokoonpanomuutokset. Mikään ei oikein toiminut pelissämme alkuvuodesta, mutta nyt minulla on ollut aikaa keskittyä myös omaan henkilökohtaiseen tasooni ja uskon, että tulemme parantamaan.”

“Uskon myös, että kaikki muut näyttävät nyt paremmilta servulla ja kaikilla on helpompi olla. Dupreeh on myös osoittanut pystyvänsä laittamaan todella kovia lukuja taululle CS2:ssa ja aiomme antaa hänelle myös mahdollisuuden loistaa.”

Uusittu Falcons nähdään tositoimissa tällä viikolla, kun joukkue aloittaa matkansa ESL Pro Leaguen B-lohkossa. Avausottelussaan se saa vastaansa TheMongolzin.

Kuva: PGL Lähde: HLTV