SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Mzinho
  • Perttu
    Leinonen

CS2:n huipputurnauksessa jättiyllätys! – Aasian ykkösjoukkue nuiji G2:n maanrakoon

julkaistu: 25.04.2024 17:12

Tiistaina käynnistynyt Counter-Strike 2:n huipputurnaus ESL Pro League Season 19 on tuonut huippujoukkueet Maltalle mittelemään paremmuudestaan.

Avausviikolla pelivuorossa ovat olleet A- ja B-lohkot, kun taas ensi viikolla vuoronsa saavat C- ja D-lohkojen joukkueet. Suomalaisista Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere, Jimi “Jimpphat” Salo ja MOUZ, Eetu “sAw” Saha ja Heroic sekä suomalaisorganisaatio ENCE aloittavat omat urakkansa ensi viikolla.

Turnauksen B-lohkossa nähtiin tänään ensimmäinen isomman luokan yllätys, kun Aasian ykkösjoukkue TheMongolz nujersi G2:n puhtaasti 2-0 B-lohkon yläkaavion välierissä ja varmisti pudotuspelipaikkansa.

G2-voitto oli jo toinen iso päänahka TheMongolzille Maltalla, kun se kaatoi avauskierroksen ottelussaan Falconsin. G2:n jatkaa yllätystappion myötä pelejään Falconsin tapaan alakaaviossa.

Ottelun avauskarttana pelattiin TheMongolzin valitsema Ancient, jossa mongolialaisjoukkue oli täysin omaa luokkaansa. Se voitti avauspuoliskon terroristipuolella 8-4 eikä hävinnyt kierrostakaan päästyään suotuisammalle CT-puolelle. Loppulukemat Ancientista 13-4 TheMongolzille.

Joukkueen ykköstykkinä avauskartassa hääri vasta 16-vuotias Ayush “mzinho” Batbold, joka kirjautti nimiinsä 14 tappoa 1.63 ratingilla.

Toisena karttana pelattiin G2:n valitsema Anubis, johon TheMongolz tuli jälleen isännän ottein. Se voitti hyökkäyspuolellaan avauspuoliskon tylyin 9-3 lukemin ja G2:n selkäranka alkoi naksahdella todenteolla.

G2:n onnistui toisella puoliskolla kaunistelemaan vielä numeroita, mutta joukkueiden paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä. AWP-pelaaja Usukhbayar “910” Banzragchin johdolla TheMongolz marssi vakuuttavaan 13-7 voittoon Anubiksessa. 910 keräsi kartassa komeat 23 tappoa 1.86 ratingilla nousten samalla myös koko ottelun parhaaksi pelaajaksi 37 tapollaan.

G2:n puolelta ainoastaan Ilya “m0NESY” Osipov ylsi ottelussa positiiviseen tapot-kuolemat ratioon. Nuorukainen esitteli jälleen ottelussa käsittämättömiä taitojaan pelatessaan Scout-tarkkuuskiväärillä. Tilanteen voit katsoa alla olevalta videolta.

TheMongolz jää odottelemaan vastustajaa B-lohkon yläkaavion finaaliin. Se saa vastaansa voittajan ottelusta VitalityBetBoom.

G2:n kohtaa puolestaan alakaavion välierissä voittajan ottelusta M80Sharks.

Kuva: ESL Lähde: HLTV