SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
FACEIT:n paras pelaaja kärähti huijaamisesta – Kahden vuoden kilpailukieltoon
  • Perttu
    Leinonen

FACEIT:n paras pelaaja kärähti huijaamisesta – Kahden vuoden kilpailukieltoon

julkaistu: 25.04.2024 20:00

23-vuotias ukrainalainen CS-pelaaja Dmytro “Wonderful_Y” Horkusha on asetettu kahden vuoden kilpailukieltoon johtuen huijaamisesta FACEIT:ssa. Ukrainalaispelaajaa on keikkunut FACEIT:n kärkipaikoilla, nousten jopa alustan parhaaksi pelaajaksi. Häntä on epäilty huijaamisesta myös aikaisemmin.

Apeksia edustava Martin “STYKO” Styk julkaisu YouTube-kanavallaan vain päivää ennen Horkushan bännejä videon, jossa on leikkeitä pelaajan suorituksista. Video kulkee nimellä “FACEIT:n paras pelaaja ei ole sitä mitä luulet…”

STYKO korostaa videollaan, että hän ei ole varma onko Horkusha sortunut huijaamiseen. FACEIT oli kuitenkin asiasta varma ja asetti pelaajan pelikieltoon eilen.

Horkusha pelasi aikaisemmin myös hetken samassa joukkueessa huijaamisesta kiinni jääneen Alvar “consss” Rämmanin kanssa, joka sai pelikiellon huijattuaan The Prodigiesin riveissä European Pro Leaguen 2.divisioonan ottelussa MOUZ NXT:tä vastaan.

Lue lisää: Arvostettu akatemiajoukkue laitettiin pakettiin huijausskandaalin seurauksena

Ukrainalaispelaaja yritti selitellä tietään kuiville, kun hän yritti piiloutua aikaisemmin CS2:ssa ilmenneen konsolikomento-bugin taakse. Yksinkertainen konsolikomento mahdollisesti hetken aikaa huijaamisen pelissä.

Horkusha kertoi, että hän oli käyttänyt kyseistä konsolikomentoa ainoastaan kerran. Eternal Fire Academyssa pelannut turkkilaiskaksikko sai vastaavasta rikkeestä kilpailukiellot ja lisäksi potkut Eternal Firesta.

Lue lisää: Kaksi Eternal Firen CS-pelaajaa maksoivat kovaa hintaa hölmöilystään – Kahden vuoden bannit ja potkut

Horkushan selitys kumottiin kuitenkin nopeasti FACEIT:n työntekijän toimesta X:ssä. FACEIT kertoo, että mikäli kyse olisi ollut konsolikomento-bugiin liittyneestä huijaamisesta, olisi kilpailukielto annettu jo aikaisemmin.

Ukrainalaispelaajan selityksien huipentuma saatiin vielä eilen illalla, kun Horkusha totesi, että hänet on tuomittu väärinperustein. Horkusha toteaa samalla myös, että hän olisi joka tapauksessa lähtenyt tekemään muita hommia FACEIT-kauden jälkeen.

Yhteisö on ottanut pitkään epäilyiden varjossa olleen Horkushan pelikiellon vastaan ilolla. Horkusha osallistui mm. CS2:n avoimiin major-karsintoihin epäiltyjen huijauksien jälkeen ja aikana.

Kuva: Valve Lähde: HLTV