SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Arvostettu akatemiajoukkue laitettiin pakettiin huijausskandaalin seurauksena
  • Perttu
    Leinonen

Arvostettu akatemiajoukkue laitettiin pakettiin huijausskandaalin seurauksena

julkaistu: 26.01.2024 14:45

Lahjakkuuksien etsinnästä Counter-Striken parista tunnettu Prodigies Agency lopettaa akatemiajoukkueensa toiminnan sen jälkeen, kun yhtä sen pelaajista syytettiin huijaamisesita.

Lahjakkuuksista koostettu joukkue kulki The Prodigies -nimellä ja se nousi kyseenalaiseen valoon, kun sen virolaista pelaajaa Alvar “consss” Rämmania syytettiin huijaamisesta European Pro Leaguen 2 divisioonan kaudella numero 9.

Turnauksen järjestäjä kävi MOUZ NXT:tä vastaan pelatun ottelun läpi nauhalta ja asetti tämän jälkeen virolaisen Rämmanin pelikieltoon turnauksessa. Samalla The Prodigiesin voittoon päättynyt ottelut muutettiin tappiolliseksi.

Pelaaja itse on kiistänyt huijausväitteet ja kritisoinut turnauksenjärjestäjää huonosta kommunikaatiosta.

Prodigy Acengyn toimitusjohtaja Jérôme Coupez kommentoi asiaa X:ssä jakamassaan viestissä. Viestin ydin oli, että turnauksenjärjestäjä ei ole antanut vastauksia tapaukseen liittyen, mutta totesi samalla, että kohun aiheuttama paine ja mainehaitta tuntuvat mahdottomilta korjata. Näin ollen Coupez ei nähnyt muita mahdollisuuksia kuin keskeyttää koko projekti.

Lisäksi päätöksen taustalla vaikutti Coupezin mukaan ESL Pro Tourin uusi sääntö, joka loi Prodigy Agencylle eturistiriidan. ESL Challenger Leaguessa pelaa nimittäin useita toimiston edustamia pelaajia ja näin ollen The Prodigies ei olisi voinut osallistua ESL:n alaiseen sarjaan.

Prodigy Agency käynnisti akatemiaprojektinsa vuonna 2022 tukeakseen nousevia lahjakkuuksia CS:GO:ssa. Pelaajille maksettiin mahdollisuuksien mukaan palkkaa ja he saivat valmennuksen. Lisäksi pelaajia ei estetty siirtymistä eteenpäin akatemiajoukkueesta, vaan tavoitteena oli nimenomaan tarjota kasvualusta lahjakkaille pelaajille.

Prodigy Agency on saanut paljon kiitosta toiminnastaan ja onkin valtava sääli, että sen arvostettu akatemiaprojekti kokee tämmöisen päätöksen.

The Prodigies nousi parhaimmillaan HLTV:n ranking-listalla sijalle 82. ja Coupezin mukaan projekti ylitti kaikki sille asetetut odotukset.

Kuva: Valve Lähde: HLTV