SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
BLAST-huipputurnauksessa luvassa jännittävä päivä – Miten käy ENCEn, Aleksib:n ja Jimpphatin pudotuspelihaaveiden?
  • Perttu
    Leinonen

BLAST-huipputurnauksessa luvassa jännittävä päivä – Miten käy ENCEn, Aleksib:n ja Jimpphatin pudotuspelihaaveiden?

julkaistu: 14.12.2023 03:00

BLAST Premier World Final -turnaus pyöräytettiin käyntiin eilen aurinkoisessa Abu Dhabissa. Kauden päättävässä Counter-Strike-turnauksessa on jaossa miljoonan dollarin palkintopotti, jota ovat jahtaamassa CS-vuoden parhaat joukkueet.

Suomalaisittain turnaus alkoi todella mollivoittoisesti, sillä suomalaisorganisaatio ENCE, Aleksi “Aleksib” Virolaisen johdattama Natus Vincere ja Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ hävisivät kaikki turnauksen avausottelunsa ja pelaavatkin tänään selkä seinää vasten pääsystä pudotuspeleihin.

Pelaajatcom näyttää jälleen kaikki päivän ottelut suorina ja suomeksi selostettuina Twitch-kanavallaan!

8:00 ENCE vs. Natus Vincere

ENCE ja Natus Vincere kohtaavat toisensa päivän aloittavassa A-lohkon alakaavion finaalissa. Pelin henki on harvinaisen selvä. Voittaja jatkaa pudotuspeleihin ja häviäjä putoaa turnauksesta.

Molemmat joukkueet hävisivät eilen omat turnauksen avausottelunsa selvästi. Cloud9 kaatoi ENCEn suoraan 2-0 ja Vitality puolestaan samaisin lukemin Natus Vinceren.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun alavireisinä. ENCE on voittanut edellisestä kuudesta ottelustaan kaksi ja NaVi puolestaan ainoastaan yhden.

Kumpikin joukkueista on lisäksi vielä muutosprosessin keskellä. ENCEn uusi pelinsisäinenjohtaja Lukas “gla1ve” Rossander ottaa vasta ensimmäisiä askeliaan uuden joukkueensa kanssa ja NaVin joukkueen tuorein hankinta Ihor “w0nderful” Zhdanov pelaa puolestaan vasta toista turnausta uuden joukkueensa kanssa.

ENCEn ympärillä pyörii lisäksi mehukas Heroic-huhu, jonka mukaan norjalaisorganisaatio olisi kaappaamassa melkein koko ENCEn CS-joukkueen.

Lue lisää: No nyt pyörii hurja huhu! – Heroic kaappaamassa ENCEn CS-joukkueen lähes kokonaan

Kumpikaan joukkue ei lähde siis otteluun ihanteellisista lähtökohdista ja parivaljakko onkin ennakolta hyvin tasainen match-up.

Karttavedossa ENCE poistaa Infernon ja Aleksib:n suojatit poistavat Vertigon. Kartat joita joukkueet eivät pelaa ollenkaan.

Karttaveto suosii NaVia, jolle jää kaksi sen hyvää karttaa valittavakseen. Mirage tai Anubis ovat molemmat tarjolla, mutta NaVi päätynee kuitenkin Mirageen, sillä ENCE tunnettiin vielä hiljattain todella vahvana joukkueena Anubiksessa.

ENCEn valinta kohdistunee todennäköisesti Ancientiin huolimatta siitä, että Cloud9 näytti sille kartassa eilen kaapin paikan tylyin lukemin.

Decider-kartaksi voi päätyä oikeastaan mikä tahansa kolmikosta Nuke, Anubis tai Overpass.

Arvio: Todella vaikea ennustettava. Molemmat joukkueet ovat heikossa vireessä, mutta vaakakuppi kääntyy kuitenkin NaVin puoleen. Gla1ven projekti ENCEn kanssa on vasta alkutekijöissään ja ongelmia on havaittu. NaVi voittoon 2-1.

11:00 Cloud9-Vitality

A-lohkon yläkaavion finaalissa suorasta välieräpaikasta taistelevat Cloud9 ja Vitality. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran marraskuun lopussa BLAST Premier Fall Final -turnauksessa, jolloin Vitality vei tiukan kamppailun nimiinsä 2-1.

Vitalityn materiaali on kiven kova ja joukkue näytti pelottavan hyvältä voittaessaan BLAST Premier Fall Final -turnauksen.

Karttavedossa Vitality poistaa Ancientin ja Cloud9 todennäköisesti Vertigon.

Joukkueiden valintoja on kuitenkin kinkkisempi ennustaa. Edellisessä kohtaamisessa Cloud9 valitsi Miragen ja Vitality Nuken. Tuolloin molemmat voittivat toistensa karttavalinnat.

Nähdäänkö Cloud9:lta jotain uutta karttavedossa, sillä löytyy nimittäin muitakin hyviä karttoja kuin Mirage. Overpass ja Anubis voisivat olla vaihtoehtoja, mutta kivenkovaa Vitalitya vastaan on vaikea saada etua karttavedossa.

Arvio: Vitality jatkaa voittoputkeaan. 2-0 Vitality

14:00 Heroic-MOUZ

Jimi “Jimpphat” Salo ja MOUZ kohtaavat B-lohkon kohtalonottelussa Heroicin, joka pelaa turnauksessa kahdella stand-in-pelaajalla. Rasmus “Zyphon” Nordfoss on lainassa Sproutista ja Jason “salazar” Salazar ECSTATIC:sta.

Myös MOUZ on joutunut turvautumaan stand-in-pelaajaan kauden päätösturnaukseen lähdettäessä, koska FaZe Clan kaappasi joukkueen ykköstähden David “frozen” Cernanskyn omiin riveihinsä. Näin ollen MOUZ:a auttamaan riensi entinen Ninjas in Pyjamasin pelaaja Ludvig “Brollan” Brolin.

MOUZ lähtee otteluun varsin selvänä ennakkosuosikkina huolimatta Frozenin menetyksestä. Heroicin ongelmat ovat tällä hetkellä nimittäin selvästi isompia.

MOUZ valitsee todennäköisesti omaksi kartakseen Infernon, ellei Heroic estä sitä. Toinen potentiaalinen valinta voisi olla Ancient, jossa Heroicin voittoprosentti on nolla. Myös Mirage on vahva kartta MOUZ:lle, joten valinnan varaa riittää.

Heroicin valinta lienee Nuke tai Vertigo. MOUZ on kuitenkin pelannut molempia karttoja kohtuullisen hyvin, joten karttaveto suosii MOUZ:a.

Arvio: MOUZ jatkoon 2-0.

17:00 FaZe Clan-G2

Illan herkkupalana on CS2:sta dominoineen FaZe Clanin ja G2:n kohtaaminen.

FaZe Clan oli avausottelussaan Heroicia vastaan vakuuttava huolimatta siitä, että Ancient lipsahti jatkoajalle. Uusin hankinta slovakialainen Frozen täyttää Liquidiin lähteneen Russel “Twistzz” Van Dulkenin jättämän aukon ongelmitta.

G2 oli myöskin vakuuttava ottelussaan MOUZ:a vastaan. Huonosti menneet kenraaliharjoitukset CCT Online Final -turnauksessa eivät enää painaneet joukkueen otteissa. Vaikkakin joukkueen supertähdet, serkukset Nikola “NiKo” Kovac ja Nemanja “hunter-” Kovac pelasivat ottelun poikkeuksellisesti alle 1.00 ratingilla.

FaZe Clan lähtee otteluun kuitenkin ennakkosuosikkina ja G2:lta vaaditaan täydellistä onnistumista mikäli se meinaa tästä ottelusta kaivaa voiton itselleen.

Karttavetokin suosii FaZe Clania. Se voi valita käytännössä minkä tahansa kartan ja lähtee siihen aina ennakkosuosikkina. Todennäköisin valinta lienee kuitenkin Nuke, jossa G2:n voittoprosentti on ainoastaan 33.

G2:n omavalinta lienee Inferno tai Ancient, joita se on pelannut eniten.

Arvio: FaZe Clan 2-0 välieriin.