SEURAA MEITÄ:
×

PITKÄVETOVIHJEET

ETUSIVU / PITKÄVETOVIHJEET
Hermes – RoKi: Voittaako isännät Mestiksen runkosarjan?
  • Roland
    Nilsson

Hermes – RoKi: Voittaako isännät Mestiksen runkosarjan?

julkaistu: 15.03.2019 15:06

Kokkolan jäähallissa ratkaistaan Mestiksen runkosarjan päätöskierroksella illalla isoja asioita. Vähintään yksi piste tyydyttäisi varmasti niin Hermestä kuin RoKiakin, sillä yhdellä pisteellä isännät valmistaisivat historiallisen runkosarjan voiton ja napapiiriläiset puolestaan kahdeksannen sijan eli viimeisen paikan kevään pudotuspeleissä.

Mestistä on pelattu vuosituhannen vaihteesta alkaen ja kertaakaan ei Hermes ole sitä voittanut saati ollut runkosarjan ykkösenä. Panosta ja motivatiota siis riittää.

Hermes voitti kaudella 1995-96 Fazer-liiga nimellä silloin kulkeneen ykkösdivarin runkosarjan ja selviytyi pudotuspeleissä aina kolmannelle kierrokselle asti, mutta sitten SaiPa katkaisi tylysti sen tien edeten liigakarsintaan ja nousten lopulta Liigaan TUTOn nenän edestä.

Mutta sitten takaisin tähän päivään. Jos Hermes hoitaa leiviskänsä tänään kunnialla ja RoKi sijoittuu kahdeksanneksi, kohtaavat joukkueet pudotuspelien avauskierroksella. Tämän kauden runkosarjassa Hermes on vienyt toistaiseksi pohjoisen poikia otteluvoitoin 4-1 ja yhteismaalein 19-12.

Jos RoKi kaataa tänään Hermeksen ja LeKi lyö vastaavasti viimekautisen Mestis-mestarin KeuPa HT:n, kohtaa Hermes pudotuspeleissä KeuPa HT:n, jota vastaan kokkolalaiset olivat runkosarjassa niukasti niskan päällä voitoin 4-2 ja yhteismaalein 17-15.

Tuossa tapauksessa RoKi kohtaisi puolestaan LeKin, jota vastaan voitot menivät runkosarjassa tasan 2-2 ja yhteismaalit merkattiin lempääläisille 13-11.

Joukkueiden hakiessa vielä sarjasijoitustaan ja tulevaa pudotuspelivastustajaa, riittää päätöskierroksella vielä jännitettävää siitä, kuka voittaa pistepörssin. Hermeksen Samu Markkulalla (48. 16+47=63) riittää vielä eväät puhdistaa tuo palkintopöytä, sillä Hermeksen kultakypärä on vain kolmen pinnan päässä K-Vantaan Miro-Pekka Saarelaisesta (49. 36+30=66).

Hermeksen veskareista Samuel Jukuri on vahvoilla maalivahtipörssin voittajaksi. Liimanäppi on ennen päätöskierrosta piikkipaikalla torjuntaprosentilla 91.71%.

Hermeksen rosteri elää välistä Kärppien yhteistyön takia. Justus Annunen torjui eilen Liigan päätöskierroksella Kärppien maalilla KalPan vieraana Niiralan Montussa Jussi Rynnäksen loukkaantumisen takia ja jatkaa toistaiseksi emäseuran vahvuudessa. Kärppien A-junnu Jere Orpana on tuona aikana puolestaan Hermeksen käytössä.

Hermes-pakeista 18-vuotiaalla Kalle Loposella on puolestaan pitänyt viikolla kiirettä. Keskiviikkona Loponen luuti Hermeksen ykköspakkiparissa Sebastian Mobergin rinnalla, kun KeuPa HT kaatui 1-0 Keuruulla. Torstaina Loponen luuti jo Kärpissä Teemu Kivihalmeen parina.

Loponen ei palaa Hermeksen vahvuuteen ensi viikolla, jahka pudotuspelit käynnistyvät tiistaina.

Ottelusta ei muodostune mitkään murskajaiset, mitä varsin usein Mestiksessä nähdään. Pisteen merkitys on molemmille sen verran merkityksellinen, että yllätys ei olisi vaikka pelissä edettäisiin tasatahtiin vuorovedoin jatkoillekin asti.

Liity Facebookissa Pitkävetopelaajat-ryhmään ja
ole edelläkävijä pitkävetovihjeissä. Siirry tästä

» RoKi tekee yli 2.5 maalia (varsinainen peliaika)

2.07
200€ voitontehostus
2.07
100% Bonus 100€ asti
2.07
100% Bonus 100€ asti
2.07
100€ riskitön veto tai 200% 200€ asti
1.99
100% Bonus 100€ asti
1.99
100% Bonus 100€ asti