SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
TOP5 vuoden katsotuinta esports-turnausta! – Missä CS:GO ja Dota?
  • Toimitus

TOP5 vuoden katsotuinta esports-turnausta! – Missä CS:GO ja Dota?

julkaistu: 26.12.2021 14:10

Vuonna 2021 suurin osa esports-turnauksista pelattiin jälleen internetin välityksellä maailmanlaajuisen koronatilanteen vuoksi, vaikkakin vihdoin etenkin loppuvuodesta osa tapahtumista pääsi kokeilemaan LAN-verkossa toimimista.

Johtuen siitä, että esportsia voi pelata ja seurata netin välityksellä, oli skenen toimintakyky monia perinteisiä urheilulajeja parempi. Tänä vuonna useat turnaukset rikkoivatkin katsojaennätyksiä aikana, jolloin eri e-urheilupelien ja alan markkinoiden kasvu osoittaa kattoon ja palkintopottien määrä nousee uusiin ennätyksiin.

Listataan täten kuluneen vuoden 5 katsotuinta e-urheiluturnausta. Listauksessa siijoitukset määräytyivät “peak viewers” -statistiikalla, eli korkeimmalla samanhetkisellä katsojamäärällä.

Nippanappa ulos TOP5-kärjestä jäi kuudennelle sijalle Tukholman CS:GO-major-turnaus 2.74 miljoonalla samanaikaisella katsojalla. Kaikkien aikojen suurimman palkintopotin omanneet Dota 2:n kymmenennet MM-kisat jäivät myös ulos TOP5-listalta sijalle seitsemän.

5: M2 World Championship

Viidentenä listalta löytyy TikTokin kehittäjä ByteDancen tytäryhtiön luoma Mobile Legends: Bang Bang, joka rikkoi maailmanmestaruuskisoillaan 3.08 miljoonan samanaikaisen katsojan rajan.

4. M3 World Championship

Jo toinen Mobile Legends -turnaus TOP5-istalla. M3 pelattiin aiemmin tässä kuussa ja se rikkoi 3.19 miljoonan katsojan rajan, mutta sen katsojakeskiarvo oli pienempi kuin aiemmin listalla olleen M2 -turnauksen.

3: PUBG Mobile Global Championship Season 0

Huolimatta siitä, että turnaus alkoi jo marraskuussa 2020, pidettiin sen finaalit tammikuussa 2021. PUBG Mobile pisti ennätykset heti alkuvuodesta rikki saadessaan massiiviset 3.80 miljoonaa katsojaa samanaikaisesti.

2: League of Legends 2021 World Championship

Toisena listalla on LoLin maailmanmestaruuskisat, jotka pelattiin loppuvuodesta. Poislukien kiinalaiset katsojat, oli samanaikaisia katsojia parhaimmillaan 4.01 miljoonaa, joka edelleen vahvistaa Riotin helmen asemaa tämänhetken suosituimpana PC-pelinä.

Riot Gamesin mukaan, jos lukuun otettaisiin mukaan kiinalaiset katsojat, olisi samanaikaisten katsojien luku uskomattomat 73 miljoonaa. Näitä lukuja on kuitenkin Kiinasta vaikea varmistaa.

1: Free Fire World Series 2021 Singapore

Suomalaisittain hieaman tuntemattomampi teos Free Fire World Series 2021 on Esports Chartsin mukaan vuoden korkeimman samanaikaisen katsojaluvun ansainnut turnaus.

Kiitos pelin massiivisen suosion Intiassa, Brasiliassa ja Indonesiassa, sai peli hurjat 5.41 miljoonaa samanaikaista katsojaa. Turnaus on kaikkien aikojen katsotuin koskaan esportsin historiassa.

Näiden lukujen tukemana esportsin on hyvä lähteä ensi vuoteen katsomaan jatkuuko räjähdysmäinen kasvu myös silloin.

Lähde: Esportsinsider

Kuva: esl