×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Virheetön ninja-taktiikka kantoi Vitalityn BLAST-finaaliin – Mestaruus menetettiin viime metreillä
  • Niko
    Nikkilä

julkaistu: 22.06.2020 12:00

Euroopan BLAST Premier -CS:GO-turnaus huipentui eilen finaaliinsa. Jo ennen tätä nähtiin kuitenkin poikkeuksellinen jännitysnäytelmä, kun Team Vitality taisteli finaalipaikasta FaZe Clania vastaan.

Joukkueet olivat aivan rinta rinnan jo ensimmäisen kartan (Nuke) aikana. Tilanne ärtyi niin tiukaksi, että jatkoajalle mentäessä oltiin identtisessä 15-15-asemassa.  FaZe Clanin onnistui hallita jatkoajan ensimmäistä erää; asentaa pommin ja vartioida sitä 4-2-ylivoimatilanteessa. Tässä vaiheessa Team Vitalityn Richard “shox” Papillon kuitenkin hiipi vastustajan selustaan ja livahti varjon lailla pommin luo, jonka hän purki ennen kuin FaZe Clanilla oli tilaisuutta reagoida.

Näyttävä voitto loi pohjan Team Vitalityn neljän pisteen voittoputkelle, jonka myötä nämä kiisivät jatkoajalla karttavoittoon. Myös seuraava kartta (Dust2) pelattiin tiukoissa tunnelmissa, mutta se päättyi lopulta Team Vitalityn hyväksi hienon loppukirin myötä tuloksella 16-14, mikä lähetti joukkueen turnauksen finaaliin.

Finaalissa Team Vitalitya odotti ylemmän lahkon lävitse rymistellyt Complexity Gaming. Team Vitality suorastaan leikitteli vastustajallaan ensimmäisessä erässä (Vertigo) ja peittosi nämä luvuin 16-2. Myös toinen erä (Mirage) oli valua Team Vitalityn pussiin, mutta Complexityn onnistui pitää pintansa ja kammeta tiukka 19-16-voitto.

Kolmas ja ratkaiseva erä (Nuke) pelattiin sekin aivan rinta rinnan. Erän ollessa lupaavassa 12-10-tilanteessa Team Vitalityn hyväksi, Complexityn onnistui kuitenkin kiihdyttää näiden ohitse ja karata katkeamattomalla voittoputkella 16-12-voittoon.

Turnausyllättäjä Complexity Gaming palkittiin voitostaan 335 000 dollarilla, ja Team Vitality sai hopeasijastaan 65 000 dollaria. Molemmat joukkeet palkittiin lisäksi paikalla BLAST Premierin kansainvälisessä finaaliturnauksessa. Turnauksen kolmanneksi ylsi FaZe Clan, joka sai suorituksestaan 30 000 dollaria.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Team Vitality , BLASTPremier