SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS-maailmankärki uusiksi – Näin ENCE ja muut suomalaiset sijoittuvat listalla
 • Juho
  "Pimmyjage"
  Salminen

CS-maailmankärki uusiksi – Näin ENCE ja muut suomalaiset sijoittuvat listalla

julkaistu: 29.10.2019 10:21

HLTV-uutissivuston ylläpitämä Counter-Strike: Global Offensive -pelin maailman ranking -lista laitettiin 28. lokakuuta kokonaan uusiksi. Listan kärkeen nousi ensimmäistä kertaa koskaan pohjois-amerikkalainen Evil Geniuses.

Tällä hetkellä listan kymmenen kärki on seuraava:

 1. Evil Geniuses (Pohjois-Amerikka)
 2. Astralis (Tanska)
 3. Fnatic (Ruotsi)
 4. Team Liquid (Pohjois-Amerikka)
 5. Team Vitality (Ranska)
 6. AVANGAR (Kazakstan)
 7. Renegades (Australia)
 8. FURIA Esports (Brasilia)
 9. Mousesports (Eurooppa)
 10. Natus Vincere (Ukraina)

 

Evil Geniuses palasi CS:n pariin vasta kuukausi sitten kiinnittäessään NRGn CS:GO-kokoonpanon itselleen. Kuukaudessa joukkue on onnistunut voittamaan jo kaksi isoa turnausta. Ensin ESL One: New Yorkin ja juuri äskettäin kahdeksannen StarSeries & i-League -turnauksen. Viimeisimmän turnausvoiton myötä joukkue kapusi nyt maailmanlistan kärkeen.

Evil Geniuses on ansaitusti nyt CS-maailman ykkönen.

 

Maailman TOP10-lista on muuttunut viimeisen kahden kuukauden aikana merkittävästi. Liquid heilui ylivoimaisena listaykkösenä vielä elokuussa ja esimerkiksi Faze Clan sijaitsi listan sijalla 7. ja G2 puolestaan sijalla 8. Nyt kumpaakaan jälkimmäisistä ei nähdä enään kymmenen parhaan joukossa. Tähtipelaajista koostuva Faze Clan on tippunut kahdessa kuukaudessa sijalle 21.

Tällä hetkellä kärkikymmeniköstä löytyy myös AVANGAR. Kazakstanilaisjoukkue yllätti kaikki edetessään elokuussa Major-turnauksen finaaliin. Joukkue voitti myös syyskuussa pelatun Blast Pro -turnauksen Moskovassa. Nyt joukkue sijaitsee maailmanlistalla sijalla 6.

 

Suomalaisfaneille hyviä ja huonoja uutisia

Elokuun lopussa ENCE oli vielä HLTV:n listan neljäntenä. Syyskuussa joukkue kuitenkin penkitti kapteeninsa Aleksi “Aleksib” Virolaisen ja tämän paikan joukkueessa otti Miikka “suNny” Kemppi. Sittemmin turnausmenestystä ei ENCEllä ole tullut ja joukkue onkin tippunut maailmanlistalla sijalle 13.

ENCEn kintereillä listan sijalla 16. on suomalaisen Otto “ottoNd” Sihvon tähdittämä CR4ZY. Vaikka CR4ZY menetti kuukausi sitten kaksi avainpelaajaansa, Nemanja “nexa” Isakovićin ja Nemanja “huNter-“ Kovačin näiden siirtyessä G2:een, voitti joukkue viikko sitten pelatun DreamHack Open Rotterdam -turnauksen.

Maailmanlistalla sijalla 30. on tällä hetkellä myös suomalainen HAVU Gaming. Listasijoitus on tähän mennessä joukkueen paras ja se voi parantua entisestään lähitulevaisuudessa. HAVU on ollut kovassa vireessä värvättyään syyskuussa riveihinsä Joonas “doto” Forssin.

Lähde: HLTV Kuva: HLTV(1), HLTV(2)