SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib:n viimeinen ENCE-matka päättyi kyyneliin – Joukkue jäi aussien jalkoihin
  • PJ

Aleksib:n viimeinen ENCE-matka päättyi kyyneliin – Joukkue jäi aussien jalkoihin

julkaistu: 06.09.2019 14:26

ENCE tippui eilen Berliinin Major-turnauksesta. Se kohtasi pudotuspeliotteluissa australialaisen Renegadesin, joka altavastaajan asemasta huolimatta päihitti suomalaisen ykkösjoukkueen 2-0.

ENCE aloitti Major-matkansa viime viikolla, kun se päihitti kaikki kolme kohtaamaansa vastusta. Edestä kaatuivat helponnäköisesti kazakstanilainen AVANGAR, brasilialainen MIBR ja ranskalainen Team Vitality. Vahvan suorittamisen vuoksi ENCEstä pedattiin voittajaa koko Major-turnaukselle, mutta näin ei kuitenkaan käynyt.

ENCEn pojat tulivat pudotuspeliotteluun itsevarman näköisinä. Joukkueeseen kuuluvat Jere “sergej” Salo (vas.), Sami “xseveN” Laasanen, Jani “Aerial” Jussila, Aleksi “allu” Jalli ja viimeistä kertaa kokoonpanossa Aleksi “Aleksib” Virolainen.

 

Australialaiset kovassa vireessä

Eilen ENCE kohtasi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Renegadesin. Ottelun piti olla helppo voitto ENCElle vaikka australialaiset ovatkin aiemmin osoittaneet kyvykkyytensä suomalaisia vastaan pelatessaan. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin seitsemässä kartassa, josta Renegades on voittanut neljä. Viimeisin kohtaaminen joukkueilla oli heinäkuussa IEM Chicago -turnauksessa, jolloin Renegades kaatui 2-0.

Nyt Renegades oli selvästi suomalaisia valmistautuneempi. Ensimmäisenä karttana pelattiin Mirage, joka tuntui päättyvän ennen kuin suomalaiset edes kerkesivät aloittamaan. Renegades voitti kartan 16-5 ja sen 23-vuotias tähti Justin “jks” Savage loisti tilastoissa 20 tapolla ja huikealla 1.72 HLTV-ratingilla.

Seuraavana oli vuorossa ENCEn toiseksi paras kartta, Nuke. Karttavalinta oli ENCEn osalta kyseenalainen, sillä se on samalla myös yksi Renegadesin vahvimmista kartoista. ENCE johti Nukea vielä sen ensimmäisen puoliskon jälkeen 9-6, mutta terroristi-puoli paljastui australialaisten valttikortiksi. Tiukan väännön jälkeen Renegades osoittautui liian kovaksi palaksi suomalaisille ja kartta kirjattiin australialaisten nimiin 16-12. Näin ENCE karsiutui turnauksesta hävitessään ottelun 0-2.

Australialainen Renegades paljastui liian kovaksi palaksi suomalaisille. Kuvassa joukkueen awp-kapteeni, Aleksi “allu” Jalli.

 

Hyvästi Aleksib

ENCElle kyseessä oli viimeinen turnaus kyseisellä kokoonpanolla, jolla se nosti itsensä vuodessa yhdeksi parhaista CS:GO-joukkueista koko maailmassa. Joukkueen kapteeni Aleksi “Aleksib” Virolainen siirtyy nyt penkille ja hänen paikkansa joukkueessa tulee ottamaan Miikka “suNny” Kemppi.

Pelaajavaihto on herättänyt paljon kummastusta monien eri tahojen puolesta. Jotkut fanit näkevät vaihdon huonona päätöksenä, joka voi vaikuttaa alentavasti ENCEn turnausmenestyksen. Tämän näemme kuitenkin vasta, kun joukkue pääsee tositoimiin uuden kokoonpanonsa myötä. Uusi kokoonpano tekee debyyttinsä ensi viikonloppuna Venäjällä, kun se osallistuu 13. syyskuuta alkavaan Blast Pro Moskova -turnaukseen.

Aleksib:lle Major-turnaus oli viimeinen laatuaan ENCEn paidassa. Penkittämis-päätös tuli hänen mukaansa yllätyksenä. Tästä huolimatta joukkueen kapteenina tunnettu Aleksi halusi näyttää faneilleen vielä viimeisen kerran mihin joukkue Berliinissä pystyy. Tappio Renegadesille oli siis syystäkin kova paikka suomalaistähdelle.

Aleksib siirtyy seuraavaksi vaihtopenkille ja jäämme odottamaan uutisia siitä, mitä tulevaisuus tähden eteen tulee tuomaan. Hänellä on sopimus ENCEn kanssa vuoden 2021 loppuun saakka.

Lähde: HLTV Kuva: Starladder / Igor Bezborodov , HLTV(1), HLTV(2)