SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Counter-Strike 2:n ensimmäinen major-turnaus käyntiin tänään – Avauspäivänä tarjolla lukuisia herkullisia otteluita
  • Perttu
    Leinonen

Counter-Strike 2:n ensimmäinen major-turnaus käyntiin tänään – Avauspäivänä tarjolla lukuisia herkullisia otteluita

julkaistu: 17.03.2024 10:55

Vihdoin ja viimein! Counter-Strike 2:n ensimmäinen major-turnaus startataan tänään Opening Stage -vaiheen otteluilla!

Avausvaiheessa 16 joukkuetta taistelevat kahdeksasta paikasta turnauksen seuraavaan vaiheeseen eli Elimination Stagelle. Toisessa vaiheessa odottelevat jo Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Natus Vincere, Jimi “Jimpphat” Salon edustama MOUZ, FaZe Clan, Spirit, Vitality, Virtus.pro, Complexity ja G2.

Opening Stage pelataan Swiss-systeemillä, jossa kolmella voitolla olet jatkossa ja kolmella voitolla ulkona. Ottelut pelataan BO1-otteluina siihen asti, kunnes pelataan putoamisesta tai jatkoon pääsystä, jolloin vaihdetaan BO3-otteluihin.

Pelaajatcom ja Elisa näyttävät jokaisen pelipäivän ottelut puoliksi Twitch-kanavillaan. Pääset Pelaajatcomin kanavalle tästä.

Pelaajatcomin kanavalla tänään katsojia viihdyttävät Arttu “Olvari” Hämäläinen ja Samu “Samppa” Kylmälä.

Tänään sunnuntaina Kööpenhaminassa pelataan Opening Stagen kaksi ensimmäistä kierrosta.

PGL Major Copenhagen -turnauksen ensimmäiset ottelut:

Cloud9-ECSTATIC 14:00

Cloud9 lähtee tähän otteluun selvänä ennakkosuosikkina. BO1-otteluissa altavastaajalla aina paremmat mahdollisuudet yllättää, mutta tässä parissa Cloud9:n materiaalietu on vain yksinkertaisesti liian suuri.

Cloud9 voittoon.

Eternal Fire-TheMongolz 14:00

Kaksiko turnauksen avausvaiheen kenties mielenkiintoisinta joukkuetta iskevät yhteen heti turnauksen avausottelussa. Turkkilaisjoukkue Eternal Fire on vihdoin löytänyt vakuuttavan perustason pelaamiseensa. Ehdottomasti joukkue, joka voi edetä pitkälle tässä turnauksessa.

TheMongolz on puolestaan Aasian toivo Kööpenhaminassa. Joukkue täynnä kovia osujia, jotka todistaneet jo pystyvänsä haastamaan eurooppalaisia joukkueita.

Eternal Fire kuitenkin voittoon paremman joukkuepelinsä ansiosta.

ENCE-Imperial 15:00

Suomalaisorganisaatio ENCE saa omassa avausottelussaan vastaansa yhden neljästä turnauksen brasilialaisjoukkueesta, Imperialin. Vinicius “VINI” Figueiredon johdattama brassijoukkue oli vakuuttava Amerikan RMR-karsinnoissa ja omaakin hyvät saumat yllättää ENCEn tässä BO1-ottelussa.

Jos kyseessä olisi BO3-ottelu liputtaisin ENCEn puolesta, mutta tässä BO1-ottelussa sattumien vaikutus korostuu, joka nostaa yllätyksen mahdollisuutta.

Turnauksen ensimmäinen pienimuotoinen yllätys ja Imperial voittoon.

Apeks-paiN 15:00

Apeks kuuluu avausvaiheen ennakkosuosikkeihin, kun taas paiN Gamingille on etukäteen ennustettu hyvinkin haastavaa turnausta.

Apeks on parempi joukkue paremmalla materiaalilla ja uskon sen voittavan tämän taiston.

GamerLegion-AMKAL 16:00

9Pandasin turnauksessa korvannut GamerLegion on tuskin saanut aivan optimivalmistautumista alleen. Toisaalta pääsee pelamaan major-turnaukseen ison pettymyksen jälkeen takaportin kautta, joten lähtee joukkueena varsin paineettomasta tilanteesta.

GamerLegion on perustasoltaan AMKAL:a parempi ja tasaisempi. Joukkue matkusti kuitenkin vasta eilen Kööpenhaminaan ja onkin mielenkiintoista nähdä kääntyykö tämä tilanne lopulta sitä vastaan vai sen eduksi.

Tiukka vääntö. AMKAL voittoon.

Heroic-Lynn Vision 16:00

Suomalaisvalmentaja Eetu “sAw” Sahan kipparoima Heroic aloittaa turnauksensa kiinalaista Lynn Visionia vastaan.

Heroic on otteluun jättimäinen ennakkosuosikki. Tasoero on valtava.

Vain ihme voi tästä Lynn Visionin pelastaa. Heroic voittoon.

FURIA-Legacy 17:00

Brassijoukkueiden kohtaaminen, jossa yhteen iskevät kaksi Brasilian CS:n legendaarista nimeä. FURIAn Gabriel “Fallen” Toledo ja Legacyn Marcelo “coldzera” David ottavat toisistaan mittaa heti turnauksen ensimmäisellä kierroksella.

FURIA on otteluun selvä ennakkosuosikki, sillä on alla loistavat RMR-karsinnat. FURIAn otteet tiedetään kuitenkin kovin epätasaisiksi, joten päivän kunto on pienoinen kysymysmerkki.

Voi tulla yllättävänkin tiukka ottelu, mutta FURIA voittoon.

SAW-KOI 17:00

Yksi avauskierroksen herkkupaloista. Portugalin ylpeys vastaan Espanjan ylpeys. Toisilleen tutut joukkueet ovat ottaneet mittaa toisistaan jo vuosikausien ajan.

Tästä ottelusta ei tunnetta puutu ja kumpikaan ei missään nimessä halua aloittaa turnausta tappiolla juuri tälle vastustajalle.

SAW on äitynyt hurjaan kevätvireeseen ja sen itseluottamus hipoo taatusti pilviä. Se on myös tästä kaksikosta laadukkaampi ja varustettu hieman paremmilla yksilöillä. SAW voittoon.

Kuva: PGL Lähde: HLTV