SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Aleksib kehui ENCEä, seisoo Jampin takana – “Aivan kuin uusi joukkue”
  • Niko
    Nikkilä

Aleksib kehui ENCEä, seisoo Jampin takana – “Aivan kuin uusi joukkue”

julkaistu: 18.09.2020 15:00

Aleksi “Aleksib” Virolainen siirtyi viime vuonna syrjään ENCEn pelinjohtajan paikasta ja liittyi osaksi OG:n CS:GO-joukkuetta. Tämän jälkeen osapuolien välillä on luonnollisestikin nähty tervettä vastakkainasettelua. Kaksikon kohtaamiset ovat aina odotettuja, ja näistä viimeisin päättyi tällä viikolla jälleen OG:n voittoon, kun se peittosi ENCEn 2-1 ESL Pro Leaguen lohkovaiheen ottelussa.

 

Tukea muille suomalaisille

Virolainen ei tunnu kaikesta tapahtuneesta huolimatta olevan katkera ENCEä kohtaan, vaan toivookin fanien tukevan heitä.

“En ota pahakseni, jos tuet ENCEä. He ovat pelanneet todella hyvin viime aikoina ja he ovat löytämässä rytminsä Jampin [Elias Olkkonen] kanssa. En tunne Jampin tapausta kovinkaan hyvin juuri nyt, olen puhunut hänen kanssaan aiemmin. Toivon kuitenkin, että hänen banninsa poistetaan ja että ENCE pääsee pelamaan Major-turnauksissa. Kun katson heidän demojaan, ENCE tuntuu aivan uudelta joukkueelta verrattuna kuuden kuukauden takaiseen”, Virolainen totesi ottelun jälkeisessä haastattelussaan.

Lisäksi Virolainen toivoi, että suomalaisfanit voisivat tukea kaikkia lajin suomalaisedustajia; OG:ta ja ENCEä, mutta myös Jesse “zehN” Linjalan GODSENTia ja Otto “OttoNd” Sihvon c0ntact Gamingia.

 

Strategiat auki

Virolaisen antamassa haastattelussa päästiin myös sukeltamaan syvemmälle ENCEn ja OG:n väliseen otteluun. Virolainen esimerkiksi kommentoi kolmannen erän (Mirage) helppoa 16-4-voittoa sanomalla, että se soveltui paremmin OG:n pelityylille verrattuna ensimmäisen erän Dust 2:een, jossa ENCEn Jampin varaan rakennettu Double Ops -pelityyli pääsi loistamaan.

OG:n nykytilannetta Virolainen avasi kertomalla, ettei usean kokeneen pelinjohtajan läsnäolo samassa joukkueessa ole ongelma.

“Se [useat pelinjohtajat] ei ole ollut ongelma laisinkaan. Luulen että meillä voi olla “monta kokkia keittiössä” vain silloin, kun olemme reilusti johdossa. Esimerkiksi, kun johdimme Infernoa 9-1. Joskus se toimii ja rynnimme koko ottelun lävitse, koska ehdottelemme mitä voimme tehdä missäkin[…] Odotin heidän [ENCEn] pelaavan todella aggressivisesti, joten halusimme pelata sitäkin aggressiivisemmin, mutta se pilasi johtoasemamme.”

Virolainen myönsi, että nykyinen koronatilanne on vaikuttanut joukkueen pelikuntoon, sillä he joutuvat olemaan erillään ja osa pelaa huonolaatuisella internet-yhteydellä. Esimerkiksi ENCEä vastaan pelatessaan OG otti viisi teknistä aikalisää Mateusz “mantuu” Wilczewskin lagaamisen vuoksi, mikä aiheutti turhautumista.

Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan alta (jos video ei näy, klikkaa tästä).

Lähde: ESL Pro League Kuvalähde: OG