SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Nimekäs toimittaja vertasi Jampin pelikieltoa S1mpleen – Näin tähti itse vastasi
  • PJ

Nimekäs toimittaja vertasi Jampin pelikieltoa S1mpleen – Näin tähti itse vastasi

julkaistu: 09.04.2020 17:06

Tunnettu e-urheilutoimittaja sekä -analyytikko Duncan “Thorin” Shields on kuulu suorasukaisuudestaan ja huomiota herättävistä twiiteistään. Yhdessä viimeisimmistä hän nostaa esille suomalaisen CS:GO-lupauksen Elias “Jamppi” Olkkosen saaman VAC-pelikiellon.

Olkkonen sai CS:GOn kehittäjäyhtiöltä Valvelta viime syksynä linjauksen, jonka mukaan nuorukainen ei saisi pelata sen järjestämissä Major-arvoturnauksissa. Olkkonen on nostanut kanteen VAC-pelikieltonsa vuoksi ja hakee sillä kiellon perumista sekä korvauksia menettämistään tuloista. Valve ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

Shields pilkkaa vuoropuheluksi muunnetussa twiitissään yleisesti CS:GO-faneja, joiden mielestä Olkkosen pelikielto on oikeutettu “kerran huijari, aina huijari”-periaatteella. Mikäli asia olisi näin, Shieldsin mielestä myös CS:GO-tähti Oleksandr “s1mple” Kostylievin pitäisi saada elinikäinen pelikielto Counter-Strikeen viitaten tämän aikoinaan saamaan pelikieltoon. Kostylievin saama pelikielto tosin oli ESL:ltä eikä Valvelta niin kuin Olkkosella, mutta Shields ei näe tätä relevanttina yksityiskohtana.

Kostyliev itse päätti vastata Shieldsin twiittiin korjaamalla hänen saamansa pelikiellon olleen pelin aiemmasta 1.6-versiosta.

Shieldsin mukaan CS-tähti ei ymmärtänyt lainkaan hänen pointtiaan korjaamalla kyseisen yksityiskohdan. Kostyliev oli nopea vastaamaan, että hänen ainoana tarkoituksenaan oli nimenomaan vain korjata Shieldsin väittämä, jottei ihmisille välittyisi väärää informaatiota.

Kostyliev, yksi maailman parhaista CS:GO-pelaajista, sai aikoinaan Counter-Strike-pelikiellon, mutta se myönnettiin hänen pelatessaan ESL:n oman huijauksenestojärjestelmän eikä Valven Anti-cheatin (VAC) alaisuudessa. Kyseisen kiellon myötä Kostylieviltä jäi Flipsiden kanssa välistä kaksi ESL:n suurturnausta vuonna 2015. Muuten kiellon saaminen ei ole vaikuttanut tähden myöhempään Counter-Striken arvoturnauksiin osallistumiseen.

Syy Olkkosen saamaan linjaukseen Valvelta on häneen yhdistetyssä VAC-pelikiellon saaneessa Steam-pelitilissä. Olkkonen itse kiistää huijaamisensa.

Kuva: SJ Gaming / Natus Vincere