SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Canes voitti Capitalsin Game 7:ssä! – Mr. Game 7 ratkaisemassa peliä!
  • Mika
    Valkama

Canes voitti Capitalsin Game 7:ssä! – Mr. Game 7 ratkaisemassa peliä!

julkaistu: 25.04.2019 06:50

Washington – Carolina 3-4 ja (2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 0-1)

Metropolitan divisioonan joukkueista haettiin Capital One Arenassa vihoviimeistä jatkoonmenijää pudotuspelien toiselle kierrokselle, kun Washington Capitals ja Carolina Hurricanes kohtasivat ottelusarjan seitsemännessä ottelussa.

Washington oli pelannut ennen tätä iltaa 16 kertaa seiskapeleissä ja voittanut niistä vain viisi. Viimeksi se kaatoi seiskapelissä viime kaudella Tampa Bayn konferenssifinaaleissa. Carolina oli puolestaan voittanut kaikki pelaamansa neljä seiskapeliä historiansa aikana.

Andre Burakovsky vei reilun kahden minuutin kohdalla Capitalsin 1-0 -johtoon.

Ruotsalaishyökkääjä harhautti ensin maanmiehensä Lucas Wallmarkin ja seuraavaksi Brett Pescen ja iski sitten limpun parhaalta maalintekosektorilta Petr Mrazekin hanskakäden puoleiseen ylämummoon.

Reilun kuuden minuutin jälkeen Alexander Ovechkin tuli oikealta ja harhautti kahville niin Dougie Hamiltonin kuin Jaccob Slavinin ja heitti lätyn sen jälkeen vasemmalta maalille kirmanneelle Tom Wilsonille, joka rannari vei isännät jo 2-0 -johtoon!

Ottelun puolivälissä innostui suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen lähtemään vastaiskuun alivoimalla Jordan Martinookin istuessa kuluttamassa jäähypenkkiä ja edellinen jatkoi oman riparinsa sisään ohi Braden Holtbyn!

Vajaa seitsemän minuuttia ennen toista erätaukoa Washingtonin kakkosnyrkki iski kolmella yhtä vastaan kauniin maalin! Viimeistelijänä ensimmäisen nyyttinsä tässä ottelusarjassa tehnyt viime kauden pudotuspelien ykköspinnarohmu Evgeny Kuznetsov ja syöttäjänä Carl Hagelin.

Reilut kolme minuuttia oli toista erää jäljellä, ja Ahon oivalluksen ansiosta Teräväinen sai herkullisen maalipaikan aivan maalin edestä ja terävä laukaus yllätti Holtbyn täydellisesti! Syöttäjinä Pesce ja Brock McGinn!

Päätöserää oli pelattu kolme minuuttia, kun Jordan Staal löysi oikealta reiän takanurkasta Holtbyn kilpikäden puolelta: 3-3(!).

Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, joten ratkaisua oli haettava jatkoerissä.

Ensimmäisessä jatkoerässä parhaat maalipaikat siunaantuivat Teräväiselle, Ovechkinille ja Teräväiselle tuossa järjestyksessä. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

Carolinan kapteenilla on takanaan kaikista eniten yksittäisistä pelaajista kautta aikojen Game 7-matseja. Ennen tätä iltaa Mr Game 7 oli pelannut kahdeksassa ratkaisupelissä, tehnyt niissä 14 pinnaa ja voittanut niistä seitsemän! Toisessa jatkoerässä tuli yksi pinna lisää, kun Williams oli jälleen kerran ratkaisemassa joukkueelleen jatkopaikkaa ajassa 91:05(!)

Carolinan voittomaali merkittiin lopulta McGinnin nimiin ja syöttöpisteen sai Williams yhdessä Slavinin kanssa.

Mestaruutta puolustaneen Washingtonin putoamisen myötä varmistui myös se ainutlaatuinen tilanne, että kaikki neljä divisioonavoittajaa (Tampa Bay, Washington, Winnipeg ja Calgary) putosivat ensimmäisellä kierroksella jatkosta!

Carolina kohtaa 2.kierroksella NY Islandersin ja tuo sarja alkaa perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaan.

 

Yön tulos:

Washington – Carolina 3-4 ja (C: Aho 1+0, Teräväinen 1+0)

(Carolina jatkoon otteluvoitoin 4-3)