Kansikuva artikkelille: Mitä ovat CS2:n Subtick- ja Loadout-systeemit? – Joulukalenteri luukku #6

Mitä ovat CS2:n Subtick- ja Loadout-systeemit? – Joulukalenteri luukku #6

Vuosi 2023 on tulossa päätökseensä ja kiitos suomalaisen e-urheiluyhteisön on se ollut Pelaajatcomille yksi kaikkien aikojen hermeettisimmistä. Haluamme kiittää kaikkia Pelaajatcomin seuraajia kuluneesta vuodesta Pelaajatcomin perinteisen joulukalenterin muodossa.

Joulukalenterin teema on tänä vuonna Counter-Strike 2 -peli. 1.–24. joulukuuta välisenä aikana julkaisemme päivittäin jutun liittyen CS2:een eri näkökulmista. Ensimmäiseksi tutustuimme suomalaisiin joukkueisiin, ja nyt esittelemme pelin keskeisimpiä uudistuksia verrattuna edeltäjiinsä.

Luukku #6

Counter-Strike 2 julkaistiin 27.9. ja se korvasi pitkän ja loistokkaan Counter-Strike: Global Offensiven ajanjakson. Päivitetty versio pelistä toi rutkasti uudistuksia mukanaan niin pelin yleisilmeiseen kuin pelattavuuteenkin.

Yksi muutoksista oli sub-tick-systeemin tuominen peliin, jonka tarkoituksena oli korvata perinteiset tick rate-järjestelmät eli joko 64 tick tai 128 tick.

Counter-Striken aikaisemmat versiot arvioivat pelaajan liikettä ja laukauksia “erillisissä aikaväleissä”, jotka tunnettiin siis myös tickeinä. Eli joko 64 tickia sekunnissa tai 128 tickia sekunnissa. Isommilla tick ratella peli on jouhevamman ja sujuvamman näköistä.

Uusi sub-tick systeemi laskee palvelimen avulla jokaisen pelaajan tarkat toiminnot tickien välillä, joten tämän myötä tickaustiheydellä ei ole enää merkitystä liikkumisen ja ampumisen välillä.

Muutos ei sujunut kuitenkaan ongelmitta. Sub-tick systeemin oli nimenomaan tarkoitus tarjota pelaajille sen minkä he näkevät sen myös tapahtuvan. Systeemissä oli kuitenkin alussa vikansa ja pelaajat valittivat, että heitä ammutaan kulmien takaa, eli se mitä he näkevät, ei kuitenkaan toteudu.

Valve on pyrkinyt optimoimaan sub-tick systeemiä ja päivitellyt sitä pelin julkaisun jälkeen parempaan suuntaan.

Toinen muutoksen kokeneista asioista oli loadout-systeemi. Tuttu ja turvallinen ympyrä-valikko oli historiaa, kun CS2:n esitteli uuden neliskulmaisen asevalikon.

Lisäksi pelaajan on valittava aseet, jotka hän haluaa tuoda mukanaan pelin asevalikkoon. Jokaiseen asekategoriaan on valittavana viisi eri asetta.

Kategorioita on kolme: pistoolit, mid-tier aseet ja riflet.

Esimerkiksi SMG:t ja haulikot ovat saman asevalikon alla mid-tierissa, joten pelaajan täytyy puntaroida, mitkä viisi hän haluaa tuoda käytettäväkseen itse peleihin.

Rifle-kategorian alta löytyvät puolestaan LMG:t, riflet ja tarkkuuskiväärit.

CS2:ssa aseita voi myös tarpeen tullen myydä pois, eli ns. “miss click” tai “vahinko-osto” mahdollisuus on suljettu pois. Väärän aseen ostettuaan pelaaja voi myydä sen takaisin samaan hintaan ja ostaa uuden halutun aseen tilalle.

Palkintoja tuhansien eurojen arvosta

Pelaajatcomin joulukalenteri pyörii sivustomme lisäksi myös Pelaajatcomin Instagram-, X- ja TikTok-sivuilla. Kaikkien seuraajiemme kesken arvomme joulukuussa pelaamiseen liittyviä tuotteita tuhansien eurojen edestä! Nyt jos koskaan kannattaa siis seurata Pelaajatcomia sosiaalisessa mediasa.

Tarkemmat ohjeet joulukalenterin tuotearvonnoista sekä siitä, milloin palkinnot tullaan arpomaan, löydät somekanavien joulukalenteri-julkaisuistamme.

Muista lukea myös aiemmat luukut

Luukku #5 – CS2:n savukranaatit mullistavat Counter-Striken dynamiikka järisyttävällä tavalla

Luukku #4 – Nousijat Heimo ja RoundsGG

Luukku #3 – JANO menestyy kotimaassa

Luukku #2 – HAVU on murtautumassa takaisin Counter-Striken-huipulle

Luukku #1 – ENCE on Suomen tunnetuin ja menestynein esports-organisaatio

Kuva: Valve

Yhteisö