SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Joko huhuttua peliä saa alkaa odottaa? Valve haki Deadlock-tavaramerkkiä
  • Saara
    R

Joko huhuttua peliä saa alkaa odottaa? Valve haki Deadlock-tavaramerkkiä

julkaistu: 02.06.2024 22:41

Huhumylly Deadlock-nimisestä pelistä on jauhanut jo pari viikkoa, mutta Valve ei ole kertonut suoraan mitään. Asia käy pikku hiljaa selväksi muita reittejä: SteamDB-sivu on paljonpuhuva, ja viimeisimpänä Valve on jättänyt hakemuksen Deadlock-tavaramerkin rekisteröimiseksi.

Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastolle jätetystä hakemuksesta raportoi Gabe Follower, joka vastasi myös varhaisista Deadlock-vuodoista. Haettu tavaramerkki kattaa verkkopelit ja kilpailujen järjestämisen videopelien ympärillä. Virastossa hakemus on hyväksytty, muttei vielä virallisesti vahvistettu.

Täytyy muistaa, että Valve haki tavaramerkkiä myös Neon Prime -nimiselle pelille vuonna 2022, mutta se on nyt mitätöity. Huhujen mukaan Deadlock kuitenkin olisi Neon Prime uudella nimellä, ja itse asiassa sekin alunperin Citadel-niminen projekti vuodelta 2019. Tuleva julkaisu onkin saattanut olla kehityksessä jo vuosia, mutta Valve on pitänyt projektin salassa.

Tyypillistä Valvea! Yhtiölle ei ole lainkaan tavatonta kehittää kokonainen peli, jaella sitä betatestaajille – ja lopulta päättää olla julkaisematta sitä koskaan. Eturivin pelifirma toimii omilla ehdoillaan ja tiedottaa projekteistaan vasta kun itse haluaa.

On mahdollista, että tässä kuussa saadaan Deadlockista jo virallista tietoa. Viimeksi Valve esitteli suurprojektin The Game Awards -tapahtumassa vuonna 2019, kun Half-Life: Alyxin julkistettiin. Tämän kesän vastaava tapahtuma, Summer Game Fest, pidetään 7. kesäkuuta. Jos perjantaina ei uutisia kuulu, voi olla, että vaitonaisuus jatkuu vuoden 2025 The Game Awards -tapahtumaan saakka.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Valve