SEURAA MEITÄ:
×

GAMING

ETUSIVU / GAMING
Yksityiskohdat Valven uudesta Deadlock-pelistä leviävät hallitsemattomasti, mutta yhtiö pysyy hiljaa
  • Saara
    R

Yksityiskohdat Valven uudesta Deadlock-pelistä leviävät hallitsemattomasti, mutta yhtiö pysyy hiljaa

julkaistu: 28.05.2024 17:11

Viime viikosta lähtien Valven väitetystä uudesta pelistä on vuotanut satakunta videota nettiin, mutta yhtiö on kuin mitään ei olisi tapahtunut. Vuodetun tiedon määrä ja yksityiskohtaisuus viittaa jo suhteellisen varmasti siihen, ettei kyseessä ole mikään huijaus, vaan Deadlock-niminen 6v6-sankariräiskintä on toden totta tulossa jo piankin.

Deadlock-vuodot alkoivat X:ssä jaetuista kuvakaappauksista ja pelin kuvauksista. Gabe Follower kertoi steampunk- ja fantasiahenkisestä miljööstä suurine karttoineen ja robotteineen.

Seuraavaksi PlayerIGN julkaisi kuvausta vastaavaa videomateriaalia. Hänen jakamassaan pätkässä huomio kiinnittyy erityisesti kattojen tasalla sijaitseviin raiteisiin, joista roikkumalla pelihahmo voi kiitää paikasta toiseen. Videossa vilahti myös koko joukko hahmoja.

Viimeisimpien vuotojen myötä on paljastunut myös tarkempia hahmotietoja sekä pelin päivityshistoria SteamDB-sivustolla. Sieltä paljastuu, että peli on ollut kehitteillä vuodesta 2020 ja että sillä on tälläkin hetkellä muutama sata aktiivista testaajaa. Depot-tiedostoja selaamalla voi löytää yksityiskohtia hahmojen nimistä (tai ainakin koodinimistä) lähtien. Pelattavia henkilöitä vaikuttaisi olevan 25 kappaletta.

Hahmojen kykyjä esittelevä video ilmaantui Youtubeen pari päivää sitten. Sen perusteella niillä on mahdollista kikkailla oikein kunnolla: on erikoishyppyjä, polkiliukua ja nopeita väistöliikkeitä.

Valve ei ole myöntänyt tai kieltänyt mitään. Koska Deadlock kaikesta päätellen on jo laajalti testattavana, sitä tuskin joudutaan odottamaan älyttömän kauan.

Lähde: PC Gamer 1 / 2 Kansikuva: Valve