SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Dota 2 venue
  • Perttu
    Leinonen

Syksy tuo mukanaan useita e-sportsin suurturnauksia – Tsekkaa lista tästä!

julkaistu: 05.09.2023 17:45

Kesä alkaa olla aikalailla taputeltu ja syksy kolkuttelee jo ovella. Aurinkorasvat ja uimapatjat voi siirtää pikku hiljaa kaapin perukoille odottamaan seuraavaa kesää. Syksy tuo kylmenevien kelien lisäksi mukanaan kuitenkin rutkasti eri e-sports-pelien huipputurnauksia! Ota tästä päivämäärät ylös kalenteriin ja voit nauttia huippu esportsista syksyn pimenevissä illoissa!

Syyskuu

Syyskuu on jo hyvässä vauhdissa ja CS:GO:n isoin tapahtuma syyskuun osalta  on jo käynnissä paraikaa. CS:GO:ssa kilpaillaan ESL Pro Leaguen kahdeksannentoista kauden merkeissä läpi koko syyskuun aina 1.10 pelattavaan finaaliin asti. Counter-Striken ystäviä siis hemmotellaan viikoittain huippuotteluilla.

Kuluva kuukausi tuo mukanaan myös kaksi Dota 2:n isoa turnausta, kun sekä DreamLeague S21 ja Asian Games pelataan tässä kuussa. Turnauksista ensimmäisenä pelataan DreamLeague S21, joka pelataan 18.9.-24.9. Asian Games pelataan puolestaan 29.8.-2.10. välisenä aikana.

Apex Legendsin ystäville herkkua on tarjolla puolestaan huomisesta alkaen, kun ALGS Championship -turnaus pyörähtää käyntiin Birminghamissa. Ison-Britannian määperällä pelattava turnaus kokoaa yhteen maailman parhaat joukkueet kilpailemaan leijonanosasta 2 miljoonan dollarin palkintopotista.

League of Legendsissa kisataan myös pari kappaletta isoja turnauksissa tässä kuussa. Kauden päättävä LEC Season Finals-turnaus on ollut käynnissä elokuun puolelta asti ja turnauksen ratkaisuhetket ovat käsillä. Turnaus huipentuu Sud de France areenalla pelattavaan finaaliin 10.9. Finaalissa nähdään varmuudella ainakin G2 Esports.

Lokakuu

Lokakuun isoin esports-turnaus nähdään Dota 2:ssa, jossa maailman parhaat joukkueet kamppailevat The International -turnauksen voitosta. Turnaus pelataan Seattlessa Yhdysvalloissa 12.-29.9. välisenä aikana. Turnauksen lähestyessä tapahtuman lippujen hinnat ovat herättäneet paljon keskustelua pelin yhteisössä.

Lue lisää: The International 2023 lippujen hinnat pöyristyttävät – Maksaisitko itse?

League of Legendsissa ja Halossa kisataan lokakuussa maailmanmestaruuksista. LoL:n maailmanmestaruuskisat pelataan Etelä-Koreassa 10.10.-19.11. välisenä aikana. Halossa kisat ovat huomattavasti lyhyemmät ja ne pelataan 12.-15.10. Samaisena viikonloppuna Halon kisojen kanssa yhtä aikaa pelataan myös Fortniten FNCS Global Championship-turnaus.

CS:GO:ssa pelataan lokakuussa IEM Sydneyn turnaus 16.-22.10. Turnauksessa on mukana ilahduttavan paljon suomalaisväriä. Suomalaisorganisaatio ENCE matkaa maailman toiselle puolelle Australiaan, kuten myös Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama Natus Vincere ja Jimi “Jimpphat” Salon joukkue MOUZ.

Lokakuun loppupuolelta löytyy puolestaan nannaa sekä Rainbow Six Siegen, että Overwatchin ystäville. Rainbow Six Siegessa kisataan Yhdysvalloissa. Atlantassa pelattava BLAST R6 Major-turnaus alkaa 30.10. ja jatkuu luonnollisesti marraskuun puolelle. Finaalin päivämäärä on 12.11.

Overwatchin World Cup aloitellaan myös lokakuun puolella 29.10. ja maailmanmestari on selvillä marraskuun alussa 4.11.

Marraskuu

Marraskuussa Counter-Strike palaa Kiinaan ensimmäistä kertaa koronapandemian jälkeen, kun Aasia Championship 2023 -turnaus pelataan Shanghaissa. Turnaus pelataan joko CS:GO:ssa tai tulevassa CS2-versiossa, riippuen uuden pelin ilmestymisaikataulusta. Edellisellä kerralla turnauksessa finaaliin yltänyt ENCE on mukana tänäkin vuonna. Jimpphatin edustama MOUZ nähdään myös turnauksesssa. Turnaus pelataan 8.-12.11.

Lue lisää: CS:GO-huipputurnaus tekee paluun vuosien tauon jälkeen – Suomalainen joukkue viimeksi finaalissa

Marraskuun loppupuolella 22.-26.11. mitellään vielä BLAST Premier Fall Final- turnaus Counter-Strikessa.

Joulukuu

Joulu lähestyy ja e-sports maailmakin alkaa hiljentymään joulunviettoon. Counter-Striken ystäville riittää kuitenkin muutakin ruokaa kuin vain lanttulaatikkoa vielä joulukuussakin. Nimittäin BLAST Premier World Final-turnaus kisataan Abu Dhabissa. Kauden huipentava turnaus pelataan 13.- 17.12. Turnauksen kahdeksasta joukkueesta neljä on jo selvillä, kun varmuudella lämpimässä arabimaassa nähdään G2, Heroic, Vitality ja FaZe Clan. Loput neljä joukkuetta ratkotaan syksyn aikana!

Kuva:Valve