SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Suomalaisjoukkueen odotettu debyytti Assemblyilla kuultiin venäjäksi — paljastui vahingoksi
  • Juuso
    Syngelmä

Suomalaisjoukkueen odotettu debyytti Assemblyilla kuultiin venäjäksi — paljastui vahingoksi

julkaistu: 05.08.2022 20:55

Parhaillaan käynnissä olevalla Assembly Summer 2022 -tapahtumassa nähdään debytoivia CS:GO-joukkueita, kun uuden kokoonpanon julkistanut HAVU, Aleksi “allu” Jallin edustama JANO ja muun muassa Otto “ottoNd” Sihvon kanssa pelaava KOVA debytoivat kaikki Suomen suurimman pelitapahtuman CS:GO-turnauksessa.

Lue lisää: Havuja per**** – suomalaisjoukkueen uusi kokoonpano julkistettiin

Lue lisää: HAVUn uusi pelinsisäinen johtaja kertoi CS-joukkueen kokoamisesta

Turnauksen avauspäivänä nähtiin erikoinen tilanne, kun HAVUn ottelu oli saatavilla verkkolähetyksenä vain venäjänkielisenä lähetyksenä.

Kummallinen tilanne herätti sosiaalisessa mediassa ymmärrettävää paheksuntaa. Ei paitsi siksi, että kyseessä oli odotetun HAVU-kokoonpanon odotettu avausottelu, mutta myös siksi, että useita venäläisiä toimijoita on tarkoituksella jätetty myös esports-toiminnan ulkopuolelle. Syynä tähän on Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

Assemblyn esports-vastaava Petri Hämälä kertoo kyseessä olleen vahinko.

—  Oikeuksia lähetyksiin ei ole myyty ja lähetys on valitettavasti päässyt seulamme läpi kun hyväksyimme kaikki community-casterit. Kyseessä on ESL:n kumppanistriimi, joka identifioituu Krimiläiseksi. Olemme poistaneet lähetysoikeudet kaikista tulevista otteluista, Hämäläinen kommentoi.

Lähteet: Petri Hämälä, Assembly | Kuva: Aleksi Kinnunen / Assembly