SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
”Se alkoi vaikuttaa mielenterveyteeni” — Nuori esports-lupaus sanoi ammattisopimuksen irti
  • Niko
    Nikkilä

”Se alkoi vaikuttaa mielenterveyteeni” — Nuori esports-lupaus sanoi ammattisopimuksen irti

julkaistu: 27.10.2021 22:00

Kanadalainen e-urheiluorganisaatio Shopify Rebellion ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että sen Rocket League -joukkueeseen kuuluva Landon “BeastMode” Konerman on päättänyt astua sivuun sekä organisaatiosta että kilpaurastaan. Organisaatio kuvaili tapahtunutta “pettymykseksi”.

Vain 16-vuotias Konerman jakoi aiheesta myös oman päivityksensä, jossa hän selitti päätöksen johtuneen pääasiassa mielenterveydellisistä syistä.

“Tilanne oli stressaava ja uuvuttava, ainakin minulle, mutta en paneudu niihin syihin sen enempää. Tämä alkoi vaikuttaa mielenterveyteeni, enkä ollut iloinen yhtään mistään.”

Konerman kuitenkin painotti, että kyseessä on ainoastaan pelitauko, jonka aikana hän päättää mitä aikoo tehdä tulevaisuudessa. Tarkoituksena on yhä jatkaa pelaamista, kunhan se ei ole “samassa ympäristössä, jossa olin aiemmin”. Konermanin päivitys on otettu sosiaalisessa mediassa vastaan pääasiassa positiivisesti ja kannustavasti.

Kilpapelaajien mielenterveysongelmat eivät ole lainkaan tavatonta ympäristössä, joka vaatii pitkiä työpäiviä ja altistaa pelaajat äärimmäiselle paineelle ja odotuksille. Esimerkiksi Call of Duty -ammattilaispelaaja Seth “Scump” Abner avautui omista ongelmistaan tämän vuoden kesäkuussa.

CS:GOn ammattilaisyhdistys CSPPA on vastanut tilanteeseen tarjoamalla jäsenilleen pääsyä mielenterveysyhtiö We.Caren psykologien etävastaanotoille, kellon ympäri.

Lähde: Shopify Rebellion, Landon “BeastMode” Konerman Kuva: Rocket League

Tuoreimmat uutiset: