SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CSPPA ja WeCare
  • Juuso
    Syngelmä

CS:GO-ammattiyhdistys avaa mielenterveysohjelman ammattipelaajille

julkaistu: 02.06.2021 11:45

CS:GO-ammattilaisista koostuva CSPPA (Counter-Strike Professional Players’ Association) sekä tanskalainen nettimielenterveysyhtiö We.Care laajentavat mielenterveysohjelmaansa kaikille CS:GO-ammattilaisille.

Taustalla ohjelmalle on viime kesän kahden kuukauden kokeilujakso Northin kanssa.

CSPPA:n jäsenillä tulee olemaan pääsy psykologin etävastaanotolle kellonympäri.

Hankkeeseen osallistuvat terapeutit ovat erikoistuneet pelimaailman ongelmiin. Lisäksi heillä on taustaa ja kokemusta ammattiurheilijoiden kanssa työskentelystä.

“Kun puhutaan mielenterveysongelmista, CS:GO-pelaajilla on taipumusta stressiin kiireisen turnaus- ja harjoitteluaikataulun takia.”, kommentoi FunPlus Phoenixin pelaaja ja CSPPA:n hallituksen jäsen Martin “STYKO” Styk tulevaa hanketta.

Chichesterin yliopiston tutkimukset paljastivat vuonna 2019, että CS:GO-ammattilaiset kärsivät yhteensä 51 erilaisesta stressitekijästä. Nämä stressitekijät ovat samanlaisia muiden ammattiurheilijoiden psyykkisten ongelmien, kuten jalkapalloilijoiden kanssa.

“CS:GO-pelaajat eivät juurikaan eroa muista huippu-urheilijoista henkisen suorituksen puolella. Heidän mielensä ovat valtava osa heidän suoritustaan.”, kommentoi We.Caren toimitusjohtaja ja perustaja Linisha Palm.

Eri CS:GO-ammattilaiset puhuvat mielenterveydestä ja stressistä alla olevalla videolla.

Lähde: HLTV

Kuva: CSPPA, WeCare

Tuoreimmat uutiset: