SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
Suomalaiset vahvoilla PUBGin Eurooppa-liigassa – Ennakkosuosikit kärjessä
  • Hude

Suomalaiset vahvoilla PUBGin Eurooppa-liigassa – Ennakkosuosikit kärjessä

julkaistu: 11.09.2019 10:00

Korkeimman sarjatason PUBG-liigassa, PUBGin Eurooppa-liigassa, kuusitoista Euroopan kovinta joukkuetta ottavat mittaa toisistaan kilpaillessaan paikoista pelin MM-kisoihin. Liigan kolmatta kautta on pelattu nyt kolmasosa ja suuria yllätyksiä marssijärjestykseen ei ole päässyt rakoilemaan.

Suomalaiset kärjessä

Tällä hetkellä liigaa johtaa kirkkain numeroin suomalaisvahvisteinen Team Liquid. Suomalaisten Samu “Sambty” ja Jere “Jembty” Kauppisen johdolla joukkue on jo kerennyt raapia kasaan 243 pistettä, kun toisella sijalla ja vielä mukana roikkuva Team Solomid on kerryttänyt pistesaldoaan 228 pisteen verran. Mikäli Liquid jatkaa pelaamistaan samaan malliin, alkaa liigan voittaja näyttää jo suhteellisen varmalta. *koputtaa puuta*

Liquidin pistekärki Samu on uurastanut joukkueensa eteen olan takaa ja johtaa tällä hetkellä liigan tappotilastoa. Viimeisen viikonlopun jäljiltä Sambty on ottanut vihollisen hengiltä peräti 61 kertaa.

Kärkikahinoissa on Liquidin lisäksi myös muita tuttuja nimiä. Listan sijalta neljä löytyy suomalaisvahvisteinen FaZe Clan, jossa pelaa Anssi “mxey” Pekkonen. Faze sijoittui ensimmäiseksi Eurooppa-liigan toisella kaudella, joten neljäs sija ei ole täysin odotettu huippujoukkueelta. Nähtäväksi jää, tasaantuvatko sijoitukset vielä loppua kohden.

Haastajat yllättäneet

Todellinen yllätys liigan kolmannella kaudella on ollut N47. Aiemmin Zoekt een Naam -nimellä kulkenut nelikko nousi liigaan vasta muutama viikko takaperin ja nyt liiganousijat pystyvät yltämään pistetaulukossa kolossaalisten e-urheiluseurojen tasolle. Joukkue pitää liigassa tällä hetkellä kuudetta sijaa 188 pisteellä.

N47:ssä pelaa kaksi suomalaista: Valtteri “Vazku” Jussila ja Paavo “Pag3” Voutilainen. Joukkue osoitti kyvykkyytensä jo ennen PEL:liin pääsemistään, kun herrat kuittasivat PUBGin Eurooppa-haastajaliigan kultasijan varsin vahvalla pelaamisella.

ENCE ja CrowCrowd kompuroivat

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi liigassa pelaavat myös täysin suomalaiset kokoonpanot ENCE ja CrowCrowd. ENCE on tällä hetkellä yhdestoista ja CrowCrowd kolmastoista. Molemmilta joukkueilta on nähty todella hienoja suorituksia aikaisemmilta Eurooppa-liigan kausilta, joten rahkeita nousulle vielä löytyy. Viime viikonloppuna ENCE sai napattua itselleen myös kaksi kana-ateriaa ja meno näytti muutenkin nousujohteiselta. Kaikki on siis vielä mahdollista.

CrowCrowdin sijoitus merkitsee tällä hetkelle passitusta liigakarsintoihin mikäli pelaamisen tasoa ei saada nousuun. Sijoituksilla 12-16 olevat joukkueet joutuvat kokeilemaan onneaan karsinnoissa, mikäli mielivät pysyä korkeimmalla sarjatasolla.

PUBGin Eurooppa-liiga jatkuu vielä neljän viikon verran, jonka jälkeen selviää mitkä joukkueet lähtevät PUBG:in MM-kisoihin tavoittelemaan mainetta ja kunniaa. Liigaa voi seurata PUBG Esportsin viralliselta twitch-kanavalta perjantaista sunnuntaihin aina kello 18:00 alkaen.

Kansikuva: pubgesports.eu