SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
Zoekt Een Naam nousee PUBGin Eurooppa-liigaan – Lue suomalaiskaksikon ensikommentit karsintaturnauksen jäljiltä
  • Jere
    "SPY3R"
    Vanhala

Zoekt Een Naam nousee PUBGin Eurooppa-liigaan – Lue suomalaiskaksikon ensikommentit karsintaturnauksen jäljiltä

julkaistu: 19.07.2019 01:14

PUBGin toisen kauden suomalaiset supersuoritukset saivat jatkoa Eurooppa-liigan nousukarsinnoissa (PEL Promotion). Ensi kaudella liigassa nähdään entistä enemmän suomalaista väriä.

Sinivalkoinen tarina sai onnellisen lopun

Tällä viikolla pelatut nousukarsinnat päättyivät juhliin, kun Zoekt Een Naam sijoittui karsinnassa sijalle 4 ja täten lunasti itselleen paikan ensi kaudeksi Euroopan kovimpaan PUBG-liigaan (PUBG Europe League). Pitkin kesää Zoekt Een Naamin matkaa kohti liigapaikkaa on seurattu Pelaajat.comin uutisoinnissa ja vihdoin lupaavalle tarinalle saatiin onnellinen lopetus.

Suomalaisittain suorituksesta voidaan olla erityisen ylpeitä, sillä joukkueen riveissä pelaa suomalainen kaksikko Paavo “PaG3” Voutilainen ja Valtteri “Vazku” Jussila.

Nousukarsinnassa pelasivat myös suomalainen Juho ”Jupezik” Lipponen (No Tag Team) ja täysin sinivalkoisella edustuksella pelaava Quickmath (Peltsij, Tuhojuho, Ensolenso, Mise).

Nousukarsinta sisälsi 20 kartan edestä toimintaa ja vain 4 parhaalle joukkueelle oli tarjolla paikka ensi kaudeksi Eurooppa-liigaan. Mukana peleissä olivat haastajaliigan (PEL Contenders) parhaiden joukkueiden lisäksi myös Eurooppa-liigan viime kauden 4 heikointa joukkuetta. Liigapaikan lunastaakseen joukkueiden tuli  siis todistaa olevansa todella paikan arvoisia voittamalla viime kaudella liigassakin pelanneita joukkueita.

Ennakkosuosikin viitta ei ollut helppo

Toisella kaudella haastajaliigassa suvereeneja otteita esittänyt Zoekt Een Naam lähti karsintaan haastajaliigan suurimpana ennakkosuosikkina. Tie neljän joukkoon ja kohti Eurooppa-liigaa ei kuitenkaan ollut helppo. Pitkin karsintaviikkoa joukkue poukkoili pistetaulukossa kriittisen neljännen sijan molemmin puolin.

Kaikesta huolimatta viimeisen illan ottelut sujuivat Zoektilta tarpeeksi hyvin. Jännitettävää riitti aina viimeiseen otteluun, mutta vain lopputulos ratkaisee.  Sijoitus 4 ja paikka liigaan irtosivat lopulta 10 pisteen erolla seuraavaan.

Valitettavasti No Tag Team tai Quickmath eivät sen sijaan itseään onnistuneet pelaamaan neljän kärkeen. Kummatkin jatkavat ensi kaudella Haastajaliigassa, joten varsinaisesti mitään menetettävää joukkueilla ei ollut.

Lopputulokset 20 kartan jälkeen

 

Eurooppa-liigassa jopa joka viides pelaaja tulee Suomesta

Ensi kaudella Eurooppa-liigassa nähdään näillä näkymin ennätysmäärä suomalaisia. Suomalaisvahvisteiset joukkueet Team Liquid, FaZe Clan, Winstrike ja ENCE säilyttivät kaikki paikkansa liigassa, joten mikäli rosterimuutoksia ei ole luvassa niin ensi kaudella liigassa pelaa jopa 13 suomalaista pelaajaa.

Juuri ja juuri pudotuskarsinnan välttänyt Winstrike on jo siirtänyt vaihtopenkille suomalaisen Joonas ”Jorzki” Permannon, joten ainakin yhden viime kaudella pelanneen suomalaisen pelipaikka on katkolla. Tähän asti suomalaisella kokoonpanolla pelanneen joukkueen kuvittelisi tavoittelevan tilalle toista kotimaista pelaajaa. Suomalaiskiintiö ei siis välttämättä tämän takia pienene.

Suomalaisten ylivoima PUBGin pelikentillä on murskaavaa, sillä näiden tietojen valossa ensi kaudella Eurooppa-liigan joka viides pelaaja olisi suomalainen. Vain Venäjällä on yhtä suuri edustus Eurooppa-liigassa.

“Vihdoin tää PUBG-grindi maksaa takasin”

Tavoitimme Zoekt Een Naamin suomalaiskaksikon PaG3:n ja Vazkun heti karsinnan jälkeen kommentoimaan Pelaajat.comille menestystään.

Mitkä olivat ensimmäiset fiilikset viimeisen kartan jälkeen, kun selvisi, että paikka Eurooppa-liigassa on varmistunut?

“Kun PEL paikka varmistui niin ei aluksi tajuttu mitä oltiin saavutettu. Tuntuu jälkeenpäin vaan paremmalta ja paremmalta, kun miettii miten paljon on tullut grindattua täysillä tiimin kanssa ja nyt vihdoin onnistaa”, PaG3 kertoo.

“Helpotus siitä, että vihdoin tää pubgi grindi maksaa takasin”, Vazku täydentää.

Toiko niin sanottu ennakkosuosikin asema painetta karsintoihin?

“Onhan sillä varmaan pieni vaikutus , mutta uskoisin, että se tuskin meitä niin haittasi karsinnoissa”, PaG3 vastaa.

Mitä seuraavaksi luvassa?

“Seuraavaksi luvassa pieni loma ja sittenhän se on lähettävä PELiä (PUBGin Eurooppa-liiga) vääntämään takasin tänne”, PaG3 kertoo.

Kiitos pojille lyhyistä kommenteista ja isot onnittelut liigapaikasta koko Pelaajat.comin puolesta. Seuraavaksi pelaajat pääsevät nauttimaan ansaitusti lyhyestä lomasta, sillä seuraavan kauden on määrä alkaa vasta syyskuun puolella.

Lähde: PUBG
Kuva: PUBG