SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pokémon UNITE saapui puhelimille – Nousi viikossa League of Legendsin rinnalle
  • Niko
    Nikkilä

Pokémon UNITE saapui puhelimille – Nousi viikossa League of Legendsin rinnalle

julkaistu: 29.09.2021 12:00

TiMi Studio Groupin kehittämä, alun perin Nintendo Switch -konsolille julkaistu MOBA-peli Pokémon Unite julkaistiin viime viikolla myös mobiililaitteilla. Puhelimet ovat jo pitkään olleet alati tärkeämpi pelialusta, ja Uniten saama vastaanotto vaikuttaakin äärimmäisen positiiviselta.

Peli nousi Yhdysvaltojen Google Play -kaupassa koko alustan toisiksi suosituimmaksi peliksi; sitä on ladattu maailmanlaajuisesti jo yli 10 miljoonaa kertaa. Applen App Storessa Unite puolestaan hallitsee strategiapelien ykkössijaa ja kaikkien pelien kuutossijaa.

Suomalaiset näyttävät olevan verrattain kovempaa Pokémon-kansaa, sillä Unite on täällä molempien kauppojen suosituin peli.

Näyttää siltä, että pelillä olisi jopa potentiaalia haastaa MOBA-genren vakiintuneet nimet. Se on arvosteltu Android-kaupassa paremmin (4.4) kuin monille tutut League of Legends: Wild Rift (4.0) ja Arena of Valor (4.0). Peli peittoaa League of Legendsin myös App Storessa (4.6 vs 4.0) mutta häviää tiukasti Arena of Valorille (4.7).

Kaikkia kolmea peliä on ladattu yli 10 miljoonaa kertaa.

Kehuimme omassa arvostelussamme Pokémon Unitea sen persoonallisesta tyylistä ja leikkisästä tunnelmasta, mutta annoimme noottia pelin runsaista ja räikeästi esillä olevista mikromaksuista. Unite on kuitenkin saanut säännöllisiä päivityksiä ensijulkaisunsa jälkeen, joten kehittäjän tarkoituksena on selvästikin tukea sitä vielä pitkän aikaa.

Nähtäväksi jää, tuleeko yleensä närkkäästi e-urheiluun suhtautuva Nintendo hyödyntämään pelin suosiota kilpapelitoiminnan järjestämiseksi.

Lähde: Sensor Tower Kuvalähde: Nintendo

Tuoreimmat uutiset: