SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Nintendoa syytetään Smash-skenen sabotoinnista – Torppasivat mahdollisuuden ESL-liigaan
  • Niko
    Nikkilä

Nintendoa syytetään Smash-skenen sabotoinnista – Torppasivat mahdollisuuden ESL-liigaan

julkaistu: 26.11.2020 09:30

Uutisoimme viime viikolla peliyhtiö Nintendon ja tämän Super Smash Bros. Melee -taistelupelin fanien yhteenotosta. Asia nousi otsikoihin, kun Nintendo pakotti syyskauden suurimman Smash-tapahtuman, The Big Housen, peruttamaan turnauksensa siinä käytetyn online-modin vuoksi.

Mikäli online-modien käyttö ei ole mahdollista, tulee se nyt poikkeusaikana olemaan vakava isku Super Smash Bros. Meleen kilpaskenelle. Tapahtuneen myötä nimettömänä pysyttelevä Smash-pelaaja onkin julkaissut kirjoituksen, jossa tämä tuo esille lisäväitteitä Nintendon Smash-skeneä vahingoittaneesta käytöksestä. Väitteet perustuvat yhtiöiden työntekijöiden tai e-urheilualalla toimivien henkilöiden lausuntoihin.

Kirjoituksessa mm. väitetään, että tunnetut turnaurjärjestäjät olivat ilmaisseet kiinnostuksensa useiden Smash-turnausten, liigan tai turnaussarjan järjestämiseen. Smashia on perinteisesti pelattu pääasiassa yksittäisten turnausten kautta, josta ruohonjuuritason toiminta on merkittävä osa. Kyseisiin turnausjärjestäjiin kuuluivat Eleague, HTC, ESL, MLG, Redbull ja Twitch. Kaikki neuvottelut epäonnistuivat, kun Nintendolla ei ollut halua sopia oikeuksista, se viivästytti prosessia, siihen ei enää saatu yhteyttä tai kun se pyysi turnausjärjestäjän mielestä kohtuuttomia lisensointimaksuja.

Huomattavaa on, että kirjoittajan mukaan kaikki turnausjärjestäjät olivat valmiita kustantamaan tapahtumansa täysin itse, ilman minkäänlaisia kuluja Nintendolle. Yhtiö on vastavuoroisesti ollut valmis tukemaan muiden peliensä e-urheilutoimintaa rahallisesti, kuten esimerkiksi Splatoonia.

Kirjoituksessa myös väitetään, että Nintendo oli kertonut skenen toimijoille yhteistyövaikeuksien johtuneen Super Smash Bros. Brawlista modatun Project Melee -peliversion tukemisesta. Turnausjärjestäjät lopettivat pelin tukemisen, mutta Nintendon lupaamat yhteistyömahdollisuudet eivät toteutuneet. Kirjoittaja myös varoittaa, että Nintendon yhteistyöhaluttomuus on johtamassa e-urheiluorganisaatioiden vetäytymiseen Smash-skenestä.

Useat Smash-skenestä tunnetut henkilöt ovat antaneet tukensa kirjoitukselle, kuten esimerkiksi tähtipelaajat Adam “Armada” Lindgren ja Hugo “HugS” Gonzalez.  Toiset ovat kuitenkin ilmaisseet skeptisyyttä kirjoituksessa esitettyjä väitteitä kohtaan. Kirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: Twitlonger Kuvalähde: Nintendo