SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pelikiellon lusinut ja syytteissä rypenyt Valorant-tähti palaa kilpailemaan
  • Saara
    R

Pelikiellon lusinut ja syytteissä rypenyt Valorant-tähti palaa kilpailemaan

julkaistu: 12.01.2023 16:16

Entinen Sentinels-joukkueen pelaaja Jay “sinatraa” Won tekee paluun kisakentille Pohjois-Amerikan NA Valorant Challengers Last-Chance -karsinnoissa.

Sinatraan kilpailukokoonpanoon kuuluvat Sentinels-aikojen joukkuetoveri Jared “zombs” Gitlin sekä entinen OpTic-stara Jimmy “Marved” Nguyen. Ryhmää täydentävät amerikkalaiset striimaajatähdet Connor “PROD” Moran ja Coby “dizzy” Meadows.

Valorant-yhteisössä ilmoitus tiimistä on otettu vastaan innostuneesti; muutamassa tunnissa tiedotetwiittiä luettiin satojatuhansia kertoja.

Karsinnat pelataan 17.-22. tammikuuta 256 joukkueen kesken. Kaksi parasta nappaa paikan NA Challengers Leaguessa.

Alunperin sinatraa oli Overwatch-stara, joka San Francisco Shockin riveissä vei voiton vuoden 2019 Overwatch Leaguessa. Heti huhtikuussa 2020 hän siirtyi uutuuspeli Valorantin pariin ja oli Sentinelsin kanssa kilpaskenen ehdotonta etujoukkoa Riotin FPS:n alkutaipaleella.

Maaliskuussa 2021 meni hiekkaa rattaisiin. Joukkue ja Riot Games pistivät sinatraan pelikieltoon meneillään olleen tutkinnan myötä. Pelaajan entinen tyttöystävä Cleo “cle0h” Hernandez syytti tätä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Koska sinatraa ei ollut järin yhteistyökykyinen sisäisessä tutkinnassa, asetettiin pelikielto lopulta puoleksi vuodeksi. Lopullista päätöstä asialle ei tullut, vaikka syytetty toki on kieltänyt syyllisyytensä.

Kielto päättyi jo toissa syksynä, ja viime vuoden huhtikuussa sinatraa ilmoitti paluuaikeistaan. Tuolloin hänen suunnitelmissaan oli kokeilla yhteistyötä eri joukkueiden kanssa, vaikka myöhemmin myös paluusta Sentinelsiin huhuttiin. Viime aikoina on ollut hiljaista, mutta nyt kohupelaaja on siis tulossa takaisin areenoille.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Valorant Esports