SEURAA MEITÄ:
×

VALORANT

ETUSIVU / VALORANT
Yhteistyöstä kieltäytyminen poiki pelikiellon – Riot odottaa nyt poliisitutkinnan tulosta Valorant-tähden tapauksessa
  • Aleksi
    Majander

Yhteistyöstä kieltäytyminen poiki pelikiellon – Riot odottaa nyt poliisitutkinnan tulosta Valorant-tähden tapauksessa

julkaistu: 21.05.2021 16:00

Maaliskuussa tutkinnan alle joutunut Valorant-tähti Jay ”sinatraa” Won on saanut virallisesti puolen vuoden pelikiellon. Tutkinta aloitettiin kun Wonin entinen tyttöystävä syytti tätä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Virallinen syy pelikiellolle on Wonin kieltäytyminen yhteistyöstä Riotin sisäisen tutkinnan kanssa. Tiedotteessaan yhtiö kertoo, että tutkinnan aikana oli ainakin kaksi tapausta, joissa Won esitti faktoja väärin, antoi valheellisia lausuntoja ja kieltäytyi yhteistyöstä. Esimerkiksi Riot nosti Wonin lupauksen julkaista syytöksissä mainitut tallenteet, joita hän ei lopulta koskaan yhtiölle luovuttanut. Riotin oma tutkinta päättyi tämän myötä seinään ja yhtiö odottaa nyt virallisen poliisitutkinnan tulosta mahdollisten jatkotoimenpiteiden varalta.

Pelikiellon katsotaan alkaneen 10.3. kun Won siirrettiin syrjään Sentinels joukkueesta, joten aikaisintaan hän voi palata pelikentille syyskuussa, juuri ennen MM-kisojen Wildcard-karsintaturnausta.

Won julkaisi Twitterissä vastauksen tuomioon, jossa hän pyysi anteeksi entiseltä tyttöystävältään ja totesi ottaneensa tapahtuneesta opiksi. Lausunnossa hän kommentoi puuttuvia tallenteita todeten, että luvatessaan toimittaa ne, hän unohti poistaneensa ne aiemmin ex-tyttöystävänsä pyynnöstä. Hän pahoitteli sekaannusta ja kertoi keskittyvänsä pelikiellon aikana itsensä kehittämiseen niin pelissä kuin sen ulkopuolella.

Sentinels ei ole kommentoinut sinatraan asemaa joukkueessa, mutta eilisessä Twitch-lähetyksessä pelaaja kertoi aikovansa jatkaa kilpauraa syyskuun jälkeen. Tällä hetkellä hän on kuitenkin poistanut ammattipelaajan tittelin Twitter-kuvauksestaan ja on joukkueen listoilla sisällöntuottajana.

Lähde: afkgaming
Artikkelikuva: Robert Paul/Blizzard Entertainment

Tuoreimmat uutiset: