SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Onko The International edelleen e-urheilutapahtumien kuningas?
  • Saara
    R

Onko The International edelleen e-urheilutapahtumien kuningas?

julkaistu: 19.11.2022 19:57

Tämän syksyn aikana pelattiin League of Legendsin Worlds, CS:GO:n majorit, sekä liuta muita mestaruustapahtumia useissa eri videopeleissä. Esports-seuraajien kesken voikin herätä kysymys, että mikä on näistä kaikista tapahtumista suurin tällä hetkellä?

 The International on Dota 2:n vuosittain pelattava mestaruuskilpailu. Turnausten valtavat palkintopotit ja hillitön osanottajamäärä tekevät siitä selvän valinnan kalenterivuoden suurimmaksi e-urheilutapahtumaksi edelleen.

Joka vuoden loppupuolella maailman kilpapeluujoukkueiden parhaimmisto kilpailee toisiaan vastaan Valven kehittämällä huippusuositulla moninpelitaisteluareenalla. Jokainen tahtoo nähdä tiiminsä nimen kaiverrettuna fyysiseen Aegis of Champions -palkintoesineeseen, massiiviseen aigis-kilpeen.

Varsinainen motivaattori on tietenkin palkintopotti, johon verrattuna muu e-urheilu pelaa leikkirahoilla. Viime vuonna jaossa oli ennätykselliset 40 miljoonaa dollaria, josta hurja 18 millin siivu lohkaistiin voittajajoukkue Team Spiritille. Tällaisiin rahamääriin eivät edes suurimmat CS:GO– ja League of Legends -turnaukset pääse.

Ensimmäinen TI järjestettiin vuonna 2011, jolloin mukana oli 16 joukkuetta. Sittemmin määrä on kasvanut kahteenkymmeneen, ja karsintakisoissa nähdään useampiakin. Ainoa korkeimmalle palkintopallille kahdesti kivunnut joukkue on OG, joka teki sen vieläpä peräkkäisinä vuosina 2018 ja 2019.

Tämänvuotinen The International järjestettiin viime kuussa, 8.-30.10. Singaporessa. Voiton vei brittiläinen Tundra Esports, joka tienasi suorituksellaan 8,5 miljoonaa. Koko potti oli tänä vuonna huomattavasti jo maltillisempi 18,9 miljoonaa dollaria.

Jos menestystä mitataan voitetuilla rahasummilla, kärkeen kaahaa Team Liquid. Joukkue on ansainnut vuosien varrella yli 40 miljoonaa dollaria palkintorahoja. Perässä hiihtävät OG lähes 37:llä ja Evil Geniuses miltei 26 miljoonalla dollarilla. Merkittävän osan kunkin joukkueen summasta muodostaa The International -voitto.

Kaikkien aikojen eniten ansainneista kilpapelaajistakin 21:n kärki koostuu Dota 2 -pelaajista. Valven luomus on kiistatta koko e-urheiluskenen tuottoisin peli.

The International on katsojille ilmainen, mutta rahaa on mahdollista tuhlata runsailla vedonlyöntimahdollisuuksilla. Eri puolilta maailmaa yhteen kerääntyvien suuruksien mittelöinti innoittaa lukuisat fanit laittamaan rahaa likoon ja jännittämään matsien lopputulosta. Silti ennen kaikkea tapahtuma on katsojilleen Dota 2:n ja kilpapelaamisen juhlaa.

Lähde: WIN.gg Kansikuva: Valve