SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Dota 2 The International -turnauksen palkintopotti kutistuu ensi kertaa historiassa
  • Niko
    Nikkilä

Dota 2 The International -turnauksen palkintopotti kutistuu ensi kertaa historiassa

julkaistu: 14.10.2022 13:00

Tämän viikon lauantaina alkava Dota 2:n MM-turnaus The International tunnetaan e-urheilualan rahakkaimpana turnauksena. Sen edellinen palkintopotti oli hulppeat 40 miljoonaa ja rapiat päälle, merkittävästi aiempaa vuotta suurempi. Tämä jatkuva kasvu onkin ollut yksi The Internationalin suurimmista ylpeyden aiheista.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että tämänvuotinen turnaus tulee olemaan palkintopotiltaan yksi sen historian vaatimattomimmista. Turnaus on kerännyt kirjoitushetkellä palkintopottiinsa 15 268 513 dollaria, ja tämä tuskin tulee muuttumaan merkittävästi ennen sen alkua.

Kyseessä on turnauksen alhaisin palkintopotti sitten vuoden 2014, jolloin rahaa oli jaossa  10 923 977. Samalla kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun The Internationalin palkintopotti on kutistunut vuosi vuodelta.

Palkintosumman kokoon vaikuttaa eittämättä ainakin se, että pelaajien tekemien ostojen kautta kerätyn osuuden keräysaika on vain noin kolmannes viimevuotisesta, ja jää muutenkin lyhyeksi edellisvuosiin verrattuna. Kun vuosittaisia palkintopotteja verrataan samaan pisteeseen asti kuin tämänvuotista, jää tuleva turnaus selvästi jälkeen vuosista 2019 ja 2021, mutta kirii nippa nappa aiempien vuosien yli.

Tilanteen syyksi on arvioitu tämänvuotisen battle passin huonoa laatua, tulevaa taantumaa sekä Venäjän ja Ukrainan välistä sotaa. Tästäkin huolimatta The International on tämänkin vuoden rahakkain e-urheiluturnaus. Vastikään paikkansa vahvistanut, Team Liquidissa pelaava Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen tulee olemaan turnauksen ainoa suomalaisedustaja.

Lähde: Dota 2 Price Pool Tracker, Liquipedia Kuvalähde: Valve