SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Lasse Urpalainen päätti uransa tunteikkaasti MM-pronssilla – Tuore maailmanmestari dominoi TI-finaalia
  • Niko
    Nikkilä

Lasse Urpalainen päätti uransa tunteikkaasti MM-pronssilla – Tuore maailmanmestari dominoi TI-finaalia

julkaistu: 30.10.2022 15:11

Dota 2:n virallinen maailmanmestaruusturnaus, The International, on juuri päättynyt. Tämän päivän otteluihin kuuluivat alemman kaavion finaaliottelu, sekä itse turnauksen finaali, joiden panoksina oli maailmanmestaruus ja leijonanosa turnauksen liki 19 miljoonan dollarin palkintopotista.

Suomea turnauksessa edusti alemman kaavion finaalissa pelaavan Team Liquidin Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen. Joukkueen vastustajaksi asettui Team Secret, joka oli hävinnyt ylemmän kaavion finaaliottelunsa Tundra Esportsille luvuin 2-1.

Ottelu alkoi suomalaisfanien kannalta kurjasti, kun Team Secret vei varsin suvereenisti ensimmäisen erävoiton. Toisessa erässä ottelun suunta kuitenkin kääntyi, ja Liquid tasoitti ottelun 1-1-tilanteeseen. Kolmas ja ratkaiseva erä ei silti pysynyt Liquidin hallussa, vaan Secret rynni sen voittoon ja päätti täten ottelun 2-1-erälukemiin.

Urpalainen oli jo ennen turnausta todennut, että se tulee olemaan hänen pelaajauransa viimeinen. Tappion jälkeiset tunnelmat olivatkin monella tapaa tunteikkaat. Haluammekin kiittää Lassea tämän mittavasta panoksesta suomalaisen e-urheilun hyväksi ja toivottaa rattoisia eläkepäiviä!

Itse finaaliottelussa toisensa siis kohtasivat Tundra Esports ja Team Secret, nyt jo kolmannen kerran turnauksen aikana. Vaikka Tundra lähtikin yhteenottoon selvänä ennakkosuosikkina, tuskin moni olisi osannut odottaa, kuinka raa’asti nämä dominoivat ottelun kulkua. Team Secretin ei onnistunut voittaa ainuttakaan erää, ja Tundra marssi maailmanmestariksi kiistattomin 3-0-erävoitoin.

Turnausvoitostaan Tundra Esports palkittiin 8 489 501 dollarilla. Toiseksi yltänyt Team Secret taasen sai 2 452 562 dollaria ja pronssia ansainnut Team Liquid 1 697 945 dollaria.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: The International/Valve