SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Olympiakomitealta siunaus: 8 videopeliä lisättiin Aasian kisojen mitalilajeiksi
  • Niko
    Nikkilä

Olympiakomitealta siunaus: 8 videopeliä lisättiin Aasian kisojen mitalilajeiksi

julkaistu: 12.09.2021 13:30

Aasian Olympiakomitea julkisti tällä viikolla, että e-urheilu tulee tekemään virallisen debyyttinsä ensi vuoden Aasian kisoissa kahdeksan pelin voimin. Ensimmäinen tieto e-urheilulajien mukaan otosta saatiin jo viime vuoden lopulla, mutta tarkempia yksityiskohtia ei silloin ollut saatavilla.

Kisat järjestetään Kiinan Hangzhoussa 10.9.-25.9.2022. Niissä nähtävät e-urheilulajit ovat FIFA, PUBG Mobile (Asian Games -versio), Arena of Valor (Asian Games -versio), Dota 2, League of Legends, Dream Three Kingdoms 2, HearthStone ja Street Fighter V. Näiden lisäksi kisoihin sisältyy kaksi e-urheilunäytöslajia; AESF Robot Masters ja AESF VR Sports.

Edellä mainittujen “Asian Games”-versioiden yksityiskohdista ei ole veilä tarkempaa tietoa. On kuitenkin spekuloitu, että niiden osasyynä on se, ettei PUBGia ole vielä hyväksytty jaettavaksi Kiinassa. Samaten Arena of Valorista on olemassa omassa, nimenomaan Kiinan markkinoille tarkoitettu alkuperäisversio, Honor of Kings.

Kiinan vaatimusten lisäksi erikoisversiot saattavat sisältää muokkauksia, jotka mukailevat Olympiakomitean mahdollisia vaatimuksia pelien väkivaltaan ja muuhun sisältöön liittyen.

E-urheilu oli mukana jo näytöslajina vuoden 2018 Aasian kisoissa. Niiden virallinen asema tarkoittaa kuitenkin sitä, että lajeista ansaitut mitalit lasketaan mukaan maan kokonaismitalimäärään. E-urheilu on siis asetettu tasaveroiseen asemaan perinteisen urheilun kanssa.

Olympiakomitea linjasi jo alkuvuonna julkaistussa suunnitelmassaan, että e-urheilu tulee olemaan osa sen nuoria tavoittelevaa strategiaa. Samankaltaisiin peliliikkeisiin kuuluvat esimerkiksi skeittauksen, seinäkiipeilyn ja surffauksen mukaan otto tämän kesän Tokion Olympialaisissa. Näiden lisäksi breakdance on hyväksytty lajiksi vuoden 2024 Olympialaisissa.

Lähde: Olympics.com Kuvalähde: PUBG