SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Hyviä uutisia! – E-urheilusta kilpailulaji Olympiakomitean Asian Games -tapahtumaan
  • Sauli
    Rautiainen

Hyviä uutisia! – E-urheilusta kilpailulaji Olympiakomitean Asian Games -tapahtumaan

julkaistu: 24.12.2020 15:34

Eurheilu on nimetty mitalilajiksi vuoden 2022 Asian Games tapahtumaan. Tämä on suuri uutinen kohti elektronisen urheilun vakiintumista varteenotettavaksi urheilulajiksi – ja jopa olympialaisiin.

Eurheilu ja breakdance molemmat kuuluvat ohjelmistoon Aasian Olympiakomitean järjestämässsä tapahtumassa Kiinan Hangzhoussa.

“Toivon että elektroninen urheilu tuo lisäarvoa Asian Gamesille — ja olen varma että se niin tulevaisuudessa tekeekin, Asian Gamesin aikana ja jopa sen jälkeen”, Aasian Olympiakomitean johtaja Haider Farman sanoi tiedotteessaan perjantaina.

Yritykset saada e-urheilua Olympialaisiin ovat tähän mennessä tyrehtyneet. Kuitenkin koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi – jolloin lähes kaikki muut paitsi sähköiset kilpatapahtumat loppuivat – ovat tapahtumajärjestäjät kiinnostuneet uusista ideoista.

Tätä edesautti, kun viime huhtikuussa, Kansainvälisen Olympiakomitean johtaja Thomas Bach peräänkuulutti, että on tutkittava elektronisia urheiluvaihtoehtoja yhä tarkemmin.

Tässä kuussa breakdance, skeittaus, surffaaminen ja kiipeily hyväksyttiin Pariisin vuoden 2024 Olympialaisiin, kun tapahtuma pyrkii  vetoamaan myös nuoreen yleisöön. Ehkä vielä 2020-luvun aikana näemme siellä myös näytöt ja hiiret.

Kuva: ESL Lähde: Advocates