SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Olympiakomitea korostaa e-urheilun tärkeyttä vuoteen 2025 tähtäävässä strategiassaan
  • Niko
    Nikkilä

Olympiakomitea korostaa e-urheilun tärkeyttä vuoteen 2025 tähtäävässä strategiassaan

julkaistu: 20.02.2021 10:00

Kansainvälinen Olympiakomitea (IOC) julkaisi tällä viikolla vuoteen 2025 jatkuvan toimintastrategiansa. Strategiassa otetaan huomioon koronaviruspandemian aiheuttamat muutokset ja seuraamukset, joiden myötä komitea on luonut 15 ehdotusta olympia-aatteen jatkuvuuden puolesta.

Yksi näistä ehdotuksista on “virtuaalisen urheilun” pidemmälle kehittäminen ja vahvempi yhteistyö videopeliyhteisöjen kanssa. Olympiakomitean tavoitteena on “käyttää hyväksi virtuaalisten urheilulajien kasvavaa suosiota olympialiikkeen, olympia-arvojen ja urheiluun osallistumisen edistämiseksi, sekä muodostaa suoria suhteita nuorison kanssa”.

Tämä aiotaan saavuttaa muun muassa vahvistamalla kansainvälisten urheiluliittojen asemaa virtuaalisten lajien säännöstöjen ja strategioiden rakentamisessa, “uniikkien olympiatuotteiden” julkaisulla virtuaalisten lajien kautta, mahdollisten “fyysisten virtuaalilajien” mukaan otolla olympiaohjelmaan sekä olympiaurheilijoihin liittyvien liikuntaohjelmien tarjoamisella kilpapeliyhteisöjen fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin parantamiseksi.

Olympiakomitea erottelee strategiassaan fyysiset ja ei-fyysiset videopelit, sekä kilpailulliset ja ei-kilpailulliset pelit. Urheilulajien virtuaalisten vastikkeiden mukaan otolla pyritään pääasiassa kasvattamaan olympialaisten suosiota nuorien keskuudessa, mutta samalla aiotaan myös tutkia, jos urheilulajien “fyysiset virtuaaliset lajit” voisi sisällyttää olympiaohjelmaan tulevaisuudessa.

Strategia on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: IOC Kuvalähde: (C) IOC/Christophe Moratal