SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Nintendolta kylmä “ei” turnausjärjestäjälle – Suosittu modi vedettiin ohjelmistosta
  • Niko
    Nikkilä

Nintendolta kylmä “ei” turnausjärjestäjälle – Suosittu modi vedettiin ohjelmistosta

julkaistu: 28.08.2021 16:00

Japanilaisella pelijätti Nintendolla on ristiriitainen suhde peliensä e-urheiluskenen kanssa. Useista muista yhtiöistä poiketen Nintendo ei tue tai joskus jopa salli peliensä käyttöä turnauksissa. Olemme aiemmin kirjoittaneet mm. tapauksesta, jossa Nintendon yhteistyöhaluttomuuden kerrottiin kaataneen suunnitelmat Super Smash Bros.:in ESL-liigasta.

Turnausjärjestäjä Riptide pääsi tällä viikolla kokemaan Nintendon kylmän katseen ja ankaran käden. Yhdysvaltain Ohiossa 10.-13.9. järjestettävän pelitapahtuman ohjelmistoon kuului alun perin Super Smash Bros., Rivals of Aether ja Splatoon 2 -turnauksia. Smash-sarja oli mukana usean eri pelin voimin, joista eräs nousi ongelmaksi.

Kyseessä oli vuonna 2008 julkaistun Super Smash Bros. Brawl -pelin modi, nimeltään Project+, jonka tarkoituksena on muokata sitä paremmin kilpapelitarkoitukseen sopivaksi. Nintendo lähestyi turnausjärjestäjiä modiin liittyen, ja keskustelun myötä Riptide peruutti sen turnaukset ja muut pelaamismahdollisuudet kokonaan.

Riptide pahoittelee tapahtunutta ja lupaa olla yhteydessä turnauksiin ilmoittautuneille pelaajille hyvityksiin liittyen. Vaikka Nintendon kanssa käytyjen keskustelujen yksityiskohtia ei tiedetä, yhtiö on aiemmin suhtautunut erittäin negatiivisesti peleistään tehtyihin modeihin ja niiden käyttöön.

Viime vuoden loppupuolella yhtiö esti syyskauden suurimman Smash-turnaustapahtuman, The Big House -melee-turnauksen. Syynä tähän oli modi, joka mahdollisti vuonna 2001 julkaistun pelin pelaamisen verkossa. Päätös synnytti kovaa kritiikkiä, etenkin kun se tehtiin lähitapahtumat estävän koronapandemian aikaan.

Lähde: Riptide Kuvalähde: Nintendo

Tuoreimmat uutiset:

(edited)Jump