SEURAA MEITÄ:
×

League of Legends

ETUSIVU / League of Legends
Lähteet: Maailman suurin e-urheiluturnaus saapuukin tänä vuonna Eurooppaan
  • Niko
    Nikkilä

Lähteet: Maailman suurin e-urheiluturnaus saapuukin tänä vuonna Eurooppaan

julkaistu: 24.08.2021 16:00

Maailman suurin ja menestyksekkäin e-urheiluturnaus, League of Legendsin MM-turnaus Worlds, oli tarkoitus järjestää Kiinassa tämän vuoden lopulla. Turnaus olisi kiertänyt maan suurkaupungeissa; Shanghaissa, Wuhanissa, Chengdussa, Qingdaossa ja Shenzhenissä, jossa se olisi huipentunut finaaliinsa 6.11.

E-urheilusivusto Upcomerin lähteet kuitenkin kertovat, että pelin kehittäjä Riot Games on tekemässä radikaaleja muutoksia maailmanmestaruusturnauksen järjestelyihin. Kiinan sijaan Worlds pelattaisiinkin Euroopassa.

Syynä päätökseen kerrotaan olevan vaikeudet tuotantotiimien matkojen varmistamisessa. Myös  joukkueiden viisumiprosessi ovat yhä kesken. Riot Gamesin edustaja sanoi yhtiön jakavansa päivittyneen tiedotteen aiheesta tänään.

Tarkempaa tietoa siitä, missä Euroopan maassa tai maissa Worlds järjestetään, ei vielä ole. Päätökseen vaikuttavat todennäköisesti sekä maasta löytyvät tapahtuma-areenat, e-urheilutoiminnan taso, mahdollinen valtion tuki, että koronavirustilanne. Viimeksi Worlds järjestettiin Euroopassa vuonna 2019, jolloin sen kotipaikkana toimivat Berliini, Madrid ja Pariisi.

Worldsiin osallistuu yhteensä 24 huippujoukkuetta ympäri maailmaa, jotka taistelevat sen yli kahden miljoonan dollarin palkintopotista. Turnaus keräsi viime vuonna parhaimmillaan 3,8 miljoonaa samanaikaista katsojaa, ja on hyvin mahdollista, että samanlaisiin lukuihin päästään taas tänä vuonna.

Myös Ruotsin Tukholma on kuluneen kesän aikana joutunut vaikeuksiin e-urheilutapahtumien järjestämisen kanssa. Erimielisyydet valtion ja lajiliittojen kanssa johtivat siihen, että Dota 2:n MM-turnaus The International jouduttiin siirtämään Romaniaan. Myös lokakuussa järjestettävän CS:GO-Majorin kohtalo oli pitkään epäselvä, mutta nyt näyttää siltä, että sen toteuttaminen on saatu varmistettua.

Lähde: Upcomer Kuvalähde: Riot Games

Tuoreimmat uutiset: