SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
The Internationalin uusi paikka ja aikataulu julki – Järjestetään lokakuussa Romaniassa
  • Niko
    Nikkilä

The Internationalin uusi paikka ja aikataulu julki – Järjestetään lokakuussa Romaniassa

julkaistu: 08.07.2021 13:00

E-urheilualan suurimpiin ja tunnetuimpiin turnauksiin kuuluva The International, eli Dota 2:n MM-kisat, sai viime kuussa yllättävän esteen Ruotsin viranomaispäätösten johdosta. Ruotsin urheiluliitto päätti tällöin pitää e-urheilun ulkona liitostaan, ja samalla maan sisäministeri kieltäytyi luokittelemasta The Internationalia eliittiurheilutapahtumaksi.

Tämä sai aikaan tilanteen, jossa tapahtuman järjestäminen ja pelaajien viisumien turvaaminen muuttui epävarmaksi. Valve päättikin vaihtaa kisapaikkaa Tukholmasta johonkin muuhun Euroopan kaupunkiin.

Kyseinen kaupunki on nyt paljastettu, ja se on Romanian Bukarest. The Internationalin kotina toimii maan suurin stadiumi; Arena Nationala. Turnauksen palkintopotti on tänä vuonna noin 40 miljoonaa dollaria.

Ymmärrettävästi kisojen aikataulu on viivästynyt aiemmin ilmoitetusta elokuusta. The Internationalin lohkovaihe pidetään 7.-10. lokakuuta, sen päävaihe 12. lokakuuta eteenpäin ja finaali 17. lokakuuta.

Valve vahvisti tiedotteessaan myös sen, että tapahtumaan tullaan ottamaan yleisöä, ja että tietoa lipunmyynnistä julkaistaan pian.

Suomalaisista paikkansa The Internationaliin on jo vahvistanut Lasse “MATUMBAMAN” Urpalaisen joukkue Team Secret. Länsi-Euroopan karsinnoissa jaettavaa yhtä turnauspaikkaa taasen tavoittelevat Topias “Topson” Taavitsaisen joukkue OG, Petu “Peksu” Vaataisen joukkue Chicken Fighters sekä Samu “MTD” Hautalan joukkue Ghost Frogs.

Kuvalähde: Valve