SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Astralis voitti Berliinin majorin
  • Sauli
    Rautiainen

Ruotsin sisäministeri: “Haluamme, että e-urheilijoita kohdellaan kuin muita huippu-urheilijoita” – Tukholman CS:GO-Major lähellä toteutumista

julkaistu: 19.08.2021 15:00

Advertisement

Ruotsalaisen uutissivusto Expressenin mukaan CS:GO:n PGL Major Stockholm -turnaus on lähempänä toteutumistaan kuin kuukausiin.

Vuoden 2021 piti olla Ruotsille kilpapelaamisen juhlaa. Tukholman oli tarkoitus isännöidä niin Dota 2 -suurturnaus The International, kuin ensimmäinen CS:GO Major -turnaus kahteen vuoteen. Toisin kuitenkin kävi, kun koronaviruksen taltuttaminen ei onnistunut toivotusti ja maa joutui tekemään vaikeita päätöksiä.

Kesän alussa Valve ilmoitti,  että Ruotsin sisäministeriö oli kieltäytynyt tunnustamasta kilpapelaamista urheiluksi ja hylkäsi yhtiön hakemuksen antaa The Internationalille huippu-urheilutapahtuman statusta ja täten erityislupaa järjestää turnaus. Hylkäyksen myötä turnaus jouduttiin siirtämään Romaniaan.

Hylkäys asetti samointein vaakalaudalle myös loppusyksystä järjestettävän CS:GO-majorin.

Nyt tilanne Ruotsissa on muuttunut. Maan sisäministerin Mikael Dambergin mukaan päätös CS:GO Majorin kohtalosta muuttui, kun “kävi ilmi, että muissa Euroopan maissa oli laajempi tulkinta eliittiurheilusta”.

“Haluamme, että e-urheilijoita kohdellaan samalla tavalla kuin muita huippu-urheilijoita”, jatkoi sisäministeri Mikael Damberg.

Tie Tukholman turnaukseen on täten pelaajien osalta selvä. Enää yksi este Major turnauksella on. Järjestäjä PGL on vaatinut saada yleisön Avicii Areenalle turnauksen ajaksi. Päätöstä katsojien rajoituksista odotetaan 15. syyskuuta Ruotsin viranomaisilta.

Kuva: Starladder Lähde: Expressen

Tuoreimmat uutiset: