SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Lähteekö Aleksib:n NaVi lomalle CS:n parhaana joukkueena? – Lue kattava BLAST Premier Spring Finals ennakko tästä
  • Perttu
    Leinonen

Lähteekö Aleksib:n NaVi lomalle CS:n parhaana joukkueena? – Lue kattava BLAST Premier Spring Finals ennakko tästä

julkaistu: 11.06.2024 18:00

Ensimmäinen puolisko Counter-Strike 2:n kaudesta 2024 huipentuu tällä viikolla pelattavaan BLAST Premier Spring Final -turnaukseen. Kahdeksan parhaiten BLAST:n turnauksissa pelannutta joukkuetta kilpailevat Lontoossa mehevästä  425 000 dollarin palkintopotista, josta voittaja vie mukanaan 200 000 dollaria.

Suomalaispelaajista turnauksessa nähdään ainoastaan Aleksi “Aleksib” Virolainen, joka lähtee yhdessä joukkueensa Natus Vinceren kanssa kääntämään pahasti alaspäin osoittavaa kurssiaan jälleen nousujohteiseksi.

Joukkueet on jaettu turnauksessa kahteen neljän joukkueen lohkoon. Molemmista lohkoista kolme parasta joukkuetta etenevät pudotuspeleihin.

Panoksia riittää jokaisessa turnauksen ottelussa, sillä avausotteluiden häviäjät kohtaavat toisensa pakkovoitto-ottelusta, josta ainoastaan voittaja jatkaa pudotuspelien puolivälieriin.

Avausotteluiden voittajat varmistavat puolestaan välittömästi pudotuspelipaikkansa ja mittelevät keskenään lohkon finaalissa suorasta välieräpaikasta.

Kaikki turnauksen ottelut pelataan BO3-otteluina lukuun ottamatta finaalia, joka pelataan BO5-otteluna.

Pelaajatcom näyttää kaikki turnauksen ottelut suorina ja suomeksi selostettuina Twitch-kanavallaan!

A-Lohkossa yhdessä Natus Vinceren ja Aleksib:n kanssa pelaavat FaZe Clan, SAW ja Astralis. Näistä NaVi kohtaa turnauksen avausottelussaan Astraliksen.

B-lohkossa pelaavat Vitality, Virtus.pro, Spirit ja G2.

A-Lohko

Natus Vincere

Suomalaiskapteeni Virolaisen johtaman Natus Vinceren vire on hiipunut PGL Major Copenhagen -turnauksen sensaatiomaisen mestaruuden jälkeen.

ESL Pro Leaguessa joukkue hyytyi sijoille 9-12, kun se hävisi pudotuspelien toisella kierroksella FaZe Clanille 2-0.

Myöskin IEM Dallasin turnaus meni joukkueen osalta penkin alle. Se voitti ainoastaan BIG:n BO1-ottelussa ja kärsi 2-0 tappiot sekä Spiritille että Heroicille joiden seurauksena se jäi kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle.

Pitkä kausi on vaatinut veronsa ja CS2:n ensimmäisen major-turnauksen voittamisen jälkeen osattiin odottaakin jonkin sorttista ulospuhallusta.

Joukkueen ykköstykit AWP-pelaaja Ihor “w0nderful” Zhdanov ja major-turnauksen MVP-palkinnon voittanut Justinas “jL” Lekavicius ovat olleet kaukana parhaastaan viime aikoina.

Liettualainen jL pelasi henkilökohtaisella tasolla NaVi-historiansa toiseksi huonoimman turnauksen Dallasissa, kun jL päätti turnauksen 0.87 ratingilla.

Ukrainalainen w0nderful pelasi puolestaan NaVi-historiansa huonoimman turnauksen juurikin Dallasissa. Taitavan AWP-pelaajan rating jäi 1.00 lukemiin.

Vahvaan joukkuepelaamiseen nojaava NaVi ei ole päässyt loistamaan omalla vahvuudellaankaan major-turnauksen jälkeen.

Myös ukrainalaisorganisaation osalta kokoonpanomuutokset ovat olleet huhuissa melkeinpä jokapäiväistä luettavaa.

Lue lisää: Aleksib:n ja Navin valmentaja kertoo milloin kokoonpanomuutos tehdään

NaVi ei lähde Lontoosen isoimpien ennakkosuosikkien joukossa. Se saa avausottelussaan vastaansa nousukuntoisen Astraliksen.

Tanskalaisjoukkue on avausotteluun pienimuotoinen ennakkosuosikki ja saattaakin lähettää Virolaisen joukkueen välittömästi alakaavioon pelaamaan pudotuspeleihin pääsystä.

Arvio: SAW:n löytyminen samasta lohkosta pelastanee NaVin turnauksen ja pudotuspelit kutsuvat.

Pudotuspeleissä menestyminen vaatisi kuitenkin huimaa tasonnostoa viimeaikaisista otteista. Onko Virolainen saanut paimennettua joukkueensa vielä kertaalleen huippu-iskuun ennen kesätaukoa?

Astralis

Major-fiaskon jälkeen Benjamin “BlameF” Bremerin ulospotkinut Astralis on osoittanut viime aikoina hienoa nousukuntoa. Joukkueen peli alkaa loksahdella kohdilleen ja tanskalaisrykelmän ensimmäinen iso turnausvoitto lieneekin vain ajan kysymys.

Astralis on kärsinyt neljässä edellisessä turnauksessaan välierätappiot (IEM Chengdu, EPL, CCT Global Finals ja Yalla Compass).

Nicolai “dev1ce” Reedtzin siirtyminen IGL:n tontille on alkanut poikia hedelmää, eikä uuden tehtävän vastaanottaminen ole verottanut edes taitavan AWP-pelaajan tehokkuutta.

Lisäksi Heroicista hankittu kaksikko Martin “stavn” Lund ja Jakob “jabbi” Nygaard ovat molemmat alkaneet vihdoin ja viimein nousemaan samalle tasolle kuin pelatessaan Heroicissa.

Kumpainenkin kaksikosta on paukutellut edellisissä turnauksissa jälleen totutun kovia tilastoja taululle, joka on erinomainen uutinen Astraliksen kannalta.

Avausottelussa vastassa NaVi, jota vastaan Astralis lähtee pienoisena ennakkosuosikkina. Tanskalaisjoukkueella on vahva karttaosaaminen sillä se pelaa kaikkia muita karttoja paitsi Anubista.

Arvio: Pudotuspeleihin

FaZe Clan

Nappasi major-finaalitappion jälkeen ensimmäisen pyttynsä tälle vuodelle, kun joukkue kävi valloittamassa IEM Chengdun turnauksen. ESL Pro League ja IEM Dallas päättyivät kuitenkin jo puolivälieriin.

Pitkä kausi on vaatinut veronsa myös FaZe Clanin tappavan tehokkaasta koneistosta. Havard “rain” Nygaard kertoi hiljattain koko joukkueen kärsineen väsymyksestä.

Lue lisää: “Kaikki ovat väsyneitä” – Rain kertoo miksi FaZe halusi jättää turnauksen välistä

IEM Dallasin turnauksen viimeisestä ottelusta tulee keskiviikkona kuluneeksi puolitoista viikkoa. Joukkue on saanut vetää hetken happea ja on taatusti valmis kauden ensimmäisen puoliskon päätöstapahtumaan.

Kokenut joukkue jossa taitoa on vaikka muille jakaa. Saa vastaansa avausottelussa vielä turnauksen ennakolta heikoimman lenkin eli SAW:n.

Näytti Dallasissa, että Dust2 on pelattavien karttojen joukossa. Näin ollen karttavedossa ei välttämättä selkeää permabannia, mikä sekoittaa vastustajan ajatuksia entisestään.

Arvio: Lohkovoittoon. Potentiaalinen mestari.

SAW

Portugalilaisjoukkue oli alkuvuodesta hurjassa tikissä. Se eteni RMR-karsinnoista aina major-turnaukseen asti ja lunasti juuri ennen major-turnausta pelatusta BLAST Premier Spring Showdownista paikkansa tähän kauden päätapahtumaan Lontooseen.

Itse major-turnaus oli kuitenkin joukkueelle pettymys. Hyvässä vireessä Kööpenhaminaan lähtenyt SAW oli Opening Stagella jo 2-0 saldolla, mutta kolme perättäistä 0-2 tappiota murskasivat portugalilaisten unelmat seuraavasta vaiheesta major-turnauksessa.

ESL Pro Leaguessa ja CCT Online Final -turnauksessa joukkue hyytyi jo lohkovaiheisiin. Joukkueen esitykset ovatkin olleet kaukana alkutalvesta nähdystä hurmoksesta.

Yksi iso miinus on se, että joukkue ei pääse enää haastamaan isompiaan yllätysmomentin turvin, kuten kevät-talvella.

Taidot eivät ole kuitenkaan hävinnet mihinkään. Itseluottamus on kuitenkin selvästi alempana kuin aikaisemmin tänä vuonna, mikä on näkynyt joukkueen suoritustasossa jo pidemmän aikaa.

Arvio: Ei asiaa pudotuspeleihin.

B-lohko

Vitality

MOUZ:n ja Jimi “Jimpphat” Salon poissaollessa turnaukseen korkeimmalla rankingilla lähtevä Vitality kuuluu ehdottomasti ennakkosuosikkien joukkoon.

Kahdesta edellisestä turnauksesta tuomisina on ollut hopeaa, kun joukkue hävisi sekä IEM Dallasin, että ESL Pro Leaguen finaalit.

Molempien finaalien esitykset jättivät paljon toivomisen varaa ja joukkue on taatusti keskittynytkin ratkomaan ongelmiaan viimeisen reilun viikon aikana.

Sosiaalisessa mediassa ja mediassa on pyöritelty huhuja joiden mukaan Vitality olisi halukas korvaamaan William “mezii” Merrimanin. Brittipelaaja on kuitenkin pelannut kiitettävästi vaikeissa rooleissa. Lisäksi Emil “magisk” Reifin paikkaaminen yksi yhteen olisi vaikea tehtävä kenelle tahansa.

Vitality ei ole voittanut tämän vuoden puolella vielä ainuttakaan pystiä, joten nälkää joukkueella riittää taatusti.

Lotan “Spinx” Giladin ja Mathieu “ZywOo” Herbautin molempien ollessa pelipäällä joukkue on todella vaikea kaadettava. Ykköstykkien on ollut kuitenkin syystä tai toisesta hankalaa saada sattumaan “tykkipäiviä” samaan aikaan.

Saa avausottelussaan vastaan viimeaikoina ailahtelevasti esiintyneen Virtus.pro:n.

Arvio: Jatkoon lohkosta, finaalipaikka on jälleen todella lähellä.

Virtus.pro

Virtus.pro:n vuosi 2024 on ollut hankala. Joukkue ei ole yltänyt esimerkiksi kertaakaan välieriin BLAST Premier Spring Groups -turnauksen jälkeen.

Joukkue päätyikin muovaamaan ensin kokoonpanoaan, kun Natus Vincere-veteraani Denis “electroNic” Sharipov tuotiin osaksi joukkuetta.

Seuraavaksi oli edessä valmentajanvaihdos, kun joukkuetta vuodesta 2019 asti valmentanut Dastan “dastan” Akbayev siirrettiin syrjään ja tilalle hankittiin 9Pandasin kanssa hyvää jälkeä tehnyt Andrey “Xoma” Mironenko.

ElectroniC:n lisäyksen jälkeen joukkueen IGL-pelaaja Dzhami “Jame” Ali:lla on paperilla käsissään pelottavan kova nippu.

Xoma liittyi joukkueen vahvuuteen kuitenkin vasta kesäkuun alussa, joten uuden valmentajan mukanaan tuomat pelilliset visiot lienevät kunnolla toteutettavissa vasta kesätauon jälkeen.

Arvio: Todennäköisimmin häviäjien otteluun taistelemaan pudotuspelipaikasta siipirikkoista G2:sta vastaan. Mikäli yltää pudotuspeleihin niin on pirullinen vastustaja kenelle tahansa.

Spirit

Danil “donk” Kryshkovetsin siivittämänä hurjaa kevättä pelannut Spirit on osoittanut myös haavoittumisen merkkejä pitkän vuoden edetessä puoliväliinsä.

IEM Katowicen voiton jälkeen pelkoa herättänyt Spirit on palannut tavallisten kuolevaisten joukkoon. Tästä esimerkkinä BetBoom Dacha Belgrade -turnauksen finaalitappio Jimpphatille ja MOUZ:lle tylyin 3-0 numeroin.

Eteni IEM Dallasissa puolestaan välieriin, jossa Vitality oli sitä vahvempi 2-0. Dallasin turnauksessa myös tämän vuoden sensaatiopelaaja Donk osoitti haavoittuvuutensa ja inhimillisyytensä.

Parhaimmillaan erinomainen joukkue, mutta nojaa välillä turhan paljon supertähtensä Donkin varassa.

Spiritia ei voi kuitenkaan laskea missään nimessä ulos potentiaalisten voittajien listalta tämänkään turnauksen osalta.

Arvio: Avausottelussa vastassa G2:n, jota vastaan  lähtee valtavana ennakkosuosikkina, mikäli M0NESY ei ehdi ajoissa turnaukseen.

G2

IEM Dallasin turnauksessa hurmiossa yhdessä Jake “Stewie2K” Yipin kanssa pelannut G2 nappasi kaikkien yllätykseksi turnauksesta voiton matkaansa.

Dallasin turnauksen missannut Rasmus “HooXi” Nielsen on jälleen joukkueen vahvuudessa.

Sai kuitenkin kevään päätöstapahtuman alla jälleen huonoja uutisia, kun Ilya “m0NESY” Osipov on estynyt matkustamasta Lontooseen viisumiongelmien vuoksi.

Joukkueen tärkeimmän pelaajan paikalla nähdään konkarivalmentaja Wiktor “TaZ” Wojtas. Puolalaisella on menestyksekäs pelaajaura taustalla, mutta m0NESYN paikkaaminen on yksinkertaisesti mahdoton tehtävä.

Pelin tämän hetken paras AWP-pelaaja ja kenties muutoinkin paras pelaaja M0nesy on ollut joukkueen tuki ja turva läpi vuoden 2024 ja hänen puuttumistaan ei voi korostaa yksinkertaisesti liikaa.

Todella isoissa ongelmissa ilman venäläistä supertähteään.

Päivitetty 16:20

Ilya “m0NESY” Osipov on viimeisimmän tiedon mukaan saanut viisumiongelmansa hoidettua ja pelaajan pitäisi ehtiä mukaan Lontoossa pelattavaan tapahtumaan.

Venäläispelaaja kertoi itse tilanteesta Telegramissa jakamassaan viestissä.

“Sain viisumin. Lennän hakemaan passiani. Toivon todella, että he antavat sen minulle. Saatan ehtiä ajoissa ensimmäiseen otteluun”, M0NESY kirjoitti.

Arvio: Mikäli venäläispelaaja pääseekin osallistumaan turnaukseen, nousevat G2:n osakkeet valtaisasti. Pudotuspelipaikka on täysin joukkueen napattavissa tilanteessa, jossa AWP-taituri nähdään mukana heti turnauksen alusta saakka.

JOS M0NESY ei saa matkustusasioitaan kuntoon, niin G2:lla ei ole asiaa jatkoon ilman joukkueen tärkeintä pelaajaa.

Näet BLAST Premier Spring Final -turnauksen Pelaajatcomin Twitch-kanavan kautta 12.-16. kesäkuuta.

Kuva: BLAST