SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
rain FaZe Clan
  • Perttu
    Leinonen

”Kaikki ovat väsyneitä” — Rain kertoo miksi Faze halusi jättää turnauksen välistä

julkaistu: 03.06.2024 20:41

Counter-Strike 2:ssa kahdeksassa turnauksessa putkeen finaaliin yltänyt FaZe Clan on esittänyt viime aikoina haavoittumisen merkkejä. Ensin se jäi ESL Pro Leaguen välierien ulkopuolelle ja samoin kävi viime viikolla pelatussa IEM Dallasin huipputurnauksessa, jossa se jäi sijoille 5-6, kun se hävisi turnauksen voittaneelle G2:lle puolivälierissä.

Hurja pelitahti on vaatinut veronsa ja joukkueen kokenut norjalaispelaaja Håvard “rain” Nygaard avautuikin aiheesta Dust2:n haastattelussa IEM Dallasin turnauksen yhteydessä.

“Luulen, että kaikki ovat väsyneitä. Ehkä burnout? Finaalin yltäminen kaikissa turnauksissa ei jätä yhtään lepopäivää itse turnauksen aikana. Matkustaminen ja kaikki muu vielä päälle lisäävät rasitusta. Lontoon jälkeen (BLAST Premier Spring Finals) lepäämme kunnolla ja tulemme virkeinä starttaamaan tulevaa kautta”, Norjalaispelaaja pohti syitä joukkueensa heikentyneiden tulosten takana.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun CS-pelaajat puhuvat uupumuksesta. Kyseessä ei ole myöskään ensimmäinen kerta, kun FaZe Clanin pelaaja kertoo uupumisesta.

Nykyisin Liquidissa pelaava Russel “Twistzz” Van Dulken kertoi vastaavasta väsymyksestä vuonna 2023 IEM Rion turnauksen jälkeen. 29-vuotias Nygaard tiedostaa asian toistuvan.

“Mielestäni tämä uupumusjuttu on toistuva teema. Uskon, että asetamme itsellemme paljon paineita kauden aikana. Olemme aina kovia, alussa ehkä jopa hieman liian kovia ja se saa kauden loppua kohti kiinni meidät. Tietysti meidän on pystyttävä löytämään tapa tasapainottaa sitä tulevalle kaudelle ja löydettävä tapa jolla emme tunne itseämme masentuneeksi viimeisen kolmen turnauksen aikana”, Nygaard summaa valitettavaa tilannetta.

CS:n turnauskalenteri muuttuu vuodelle 2025 isosti. Kumppanuusturnaukset ja -liigat poistuvat. Tämä on saanut useammat turnausjärjestäjät mukaan ja vuoden 2025 kalenteri näyttääkin pelottavan täydeltä. Norjalaispelaaja ei näe kuitenkaan tässä ongelmaa tai pelkoa.

“Ensi vuonna emme ole sidottuja mihinkään turnaukseen. Voit valita mihinkä turnaukseen haluat osallistua. Tämä tarkoittaa myös sitä, että voimme valita kuinka monta turnausta haluamme pelata. Meillä on ollut hyvää keskustelua aiheesta ja aikaa tehdä suunnitelma kuinka voimme toteuttaa sen kaikista järkevämmin”

FaZe Clan oli molempien isojen turnausjärjestäjien ESL:n ja BLAST:n kumppanuusjoukkue. Ensi kaudelle FaZe Clanin pelimäärät saattavatkin pudota.

“Luulen, että turnausmäärä tulee putoamaan meillä. Halusimme itseasiassa skipata IEM Chengdun turnauksen. Yritimme saada sitä järjestymään, mutta oli kuitenkin liian myöhä sille. Loppujen lopuksi se meni kuitenkin hyvin, kun voitimme turnauksen. Tietysti välillä on tilanteita, kun emme haluaisi osallistua johonkin turnaukseen, mutta niin se vain on tällä hetkellä”, Rain kertoo ammattipelaajan arjen raadollisuudesta.

Kuva: PGL Lähde: Dust2