SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Huippujoukkue turmion partaalla: “Emme tule toimeen.”
 • Juuso
  Syngelmä

Huippujoukkue turmion partaalla: “Emme tule toimeen.”

julkaistu: 25.11.2021 19:00

Pohjoisamerikkalainen Team Liquid on monille tuttu organisaatio. Suomalaisista esimerkiksi Elias “Jamppi” Olkkonen (Valorant) ja Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen (Dota 2) edustavat Liquidia. CSGOssa joukkue on voittanut esimerkiksi arvostetun Grand Slamin vuonna 2019, jolloin joukkue viihtyi muutaman kuukauden maailmanlistan kärkipaikalla.

Joukkueen ongelmat alkoivat kun Grand Slam -kokoonpano hajosi Nicholas “nitr0” Cannellan siirryttyä pelaamaan Valorantia. Tilalle tuli Triumphin tähtipelaaja, Michael “Grim” Wince. Hetkeä myöhemmin yksi joukkueen tähdistä, Russel “Twistzz” Van Dulken muutti tyttöystävänsä perässä Eurooppaan ja liittyi FaZe Clanin CSGO-joukkueeseen. Liquid nosti brasilialaisen IGL-legendan, Gabriel “FalleN” Toledon, kokoonpanoonsa.

FalleN on voittanut urallaan kahdet majorit brasilialaisissa joukkueissa. Lisäksi hänet valittiin maailman toiseksi parhaaksi pelaajaksi vuonna 2016. Liquidissa menestystä ei ole kuitenkaan tullut. (Kuva: MIBR)

 

Joukkue pelaa parhaillaan BLAST Premier Fall Final 2021 -turnauksessa (Pelaajatcom näyttää ottelut suorana Twitch-kanavallaan). Turnaus on tietävästi Liquidin nykyisen kokoonpanon viimeinen, jonka jälkeen luvassa on suuri kokoonpanomuutos ensi vuodelle. Eri lähteiden mukaan Liquid olisi hankkimassa kokoonpanoonsa takaisin nitr0n, ranskalaisen Richard “shox” Papillonin ja brasilialaisen Vinicius “VINI” Figueiredon. Joukkueesta lähtisivät FalleN, Keith “NAF” Markovic ja Jake “Stewie2k” Yip. Grimin jatko joukkueessa on epävarma.

Liquid rakentaa uuden joukkueensa EliGEn ympärille. (Kuva: Team Liquid)

 

Lue lisää: Ranskan CSGO-legenda siirtymässä Pohjois-Amerikkaan

Lue lisää: Team Liquidin CS:GO-joukkue uudistuu täysin – Grand Slam-voittaja palaamassa joukkueeseen

EliGE: “Emme tule toimeen.”

Joukkueen tähtipelaaja, Jonathan “EliGE” Jablonowski kommentoi joukkueen tilannetta striimissään. Hänen mukaansa joukkue ei tule toimeen.

“Emme oikeastaan tule toimeen. Kyse ei ole siitä, että muut ovat minua vastaan. Emme vain tule keskenämme toimeen kovin hyvin. Se on monen tekijän summa. Kaikista eniten väleihimme on vaikuttanut jatkuva matkustelu kuluneen vuoden aikana. Lisäksi aikataulumme on ollut epävarma, emmekä ole olleet varmoja siitä, miten meidän tulisi ratkaista ongelmamme. Kun et korjaa jotain sellaista, mikä on ollut tarkoitus korjata pitkään, se muuttuu vähitellen ongelmaksi. Luulen, että tämä on vaikuttanut joukkueen jokaisen pelaajan mielialaan.”

Elige-klippi

EliGE on sanonut, että joukkueen ongelmien takia Liquid ei ole harjoitellut ennen käynnissä olevaa BLAST-turnausta.

Stewie2k puhuu suunsa puhtaaksi FalleNista

HLTV haastatteli Liquidin Stewie2k:ta BLAST-avauspäivänä. Stewie2k myönsi EliGEn puheiden olevan totta. Hän nosti esille myös tulevat kokoonpanomuutokset.

“Lienee kaikille selvää, että emme ole harjoitelleet ennen BLASTeja. Etenkin sen jälkeen mitä EliGE sanoi striimissään. Koska emme ole harjoitelleet lainkaan, meillä ei ole minkäänlaisia odotuksia tätä turnausta silmälläpitäen. Ei ole salaisuus, että joukkue tulee tekemään kokoonpanomuutoksia. BLASTeilla voimme joko suoriutua todella hyvin ja saavuttaa jotain, mitä emme ole saavuttaneet koko vuonna tai voimme jatkaa samaan tapaan kuten aiemmin.”

Stewie2k puhui haastattelussa suunsa puhtaaksi FalleNista ja hänen johtamistavastaan. Kaksikko pallotteli pelinsisäisen johtajan roolia useampaan kertaan. Roolin jatkuva vaihtaminen tarkoitti luonnollisesti ongelmia.

“Kun FalleN liittyi joukkueeseen, hän oli vähän jäljessä metasta. Liquidilla on aina ollut oma identiteettinsä. Kun katsot Liquidin pelaamista, huomaat tietynlaisen pelitavan. Joukkue pelasi tällä tavalla jo ennen kun minä liityin kokoonpanoon. Liquid on pelannut aina hyvin vahvasti yhdessä ja heidän trade-pelaamisensa on ollut huippuluokkaa. Kun FalleN liittyi joukkueeseen, hän halusi muuttaa pelitavan täysin omanlaisekseen. Minusta se ei ollut paras idea, koska juuri Liquidin pelitapa teki meistä niin vahvan joukkueen. Niinpä yritimme yhdistää vanhan pelitavan ja FalleNin pelitavan asioita keskenään.”

Stewie2k (kuvassa oikealla) ei ole ollut tyytyväinen FalleNin (kuvassa vasemmalla) uuteen pelitapaan. (Kuva: Team Liquid)

 

Stewie2kn mukaan myös joukkueen lukuisat tähtipelaajat ovat olleet lopulta ongelma. Kun joukkueessa on liikaa tähtipelaajia, kukaan ei halua ottaa tylsempiä rooleja eikä täten yhteisymmärrykseen päästä.

“Joukkueessamme on niin paljon tähtipelaajia, että se on jo liikaa. Mitä enemmän tähtipelaajia on, sitä vaikeampaa on päästä yhteisymmärrykseen esimerkiksi rooleista ja pelitavasta. Meillä on niin paljon tähtipelaajia, että meidän on vaikeaa löytää jokaiselle sopivaa roolia, jota jokainen kaiken lisäksi haluaisi pelata. Pitkässä juoksussa on parasta, että lähdemme eri teille. Se on parasta niin Liquidille kuin meille pelaajillekin.”

Tähtipelaajakeskustelussa Stewie2k nostaa esille EliGEn ja Grimin, joita hän vertaa keskenään.

“Grim on mielestäni hyvä pelaaja. Hänessä on paljon potentiaalia, mutta hän vain liittyi joukkueeseen täysin väärään aikaan. Emme pystyneet antamaan hänelle parasta mahdollista tilaisuutta joukkueessa. Sen lisäksi häntä oli vaikea asettaa joukkueeseen roolitusten takia. Grim on ollut ‘supertähti’ edellisissä joukkueissaan, mutta nyt hän on joutunut pelaamaan EliGEn kanssa, joka on joukkueemme tähtipelaaja. Koska myös minä olen aggressiivinen pelaaja, Grimin piti opetella pelaamaan passiivisemmin. Mielestäni hän on ollut todella hidas oppimaan, mikä on vaikuttanut meihin negatiivisesti pitkässä juoksussa.”

Stewie2kn mukaan Grim (kuvassa) liittyi joukkueeseen huonolla hetkellä eikä hänestä ole saatu täyttä potentiaalia irti. (Kuva: Team Liquid)

 

Liquid pelaa seuraavan ottelunsa BLASTeilla tulevana perjantaina klo 17.30 NIPiä vastaan. Ottelun häviäjä putoaa turnauksesta. Turnaus on tiettävästi nykyisen Liquidin viimeinen.

Liquidin kokoonpano BLAST Premier Fall Final 2021 -turnauksessa:

  • Gabriel “FalleN” Toledo
  • Michael “Grim” Wince
  • Jonathan “EliGE” Jablonowski
  • Keith “NAF” Markovic
  • Jake “Stewie2k” Yip

Liquidin huhuttu nelikko vuodelle 2022 (viidennestä pelaajasta ei ole tietoa)

  • Jonathan “EliGE” Jablonowski
  • Nicholas “nitr0” Cannella
  • Richard “shox” Papillon
  • Vinicius “VINI” Figueiredo

Lähteet: Dotesports, EliGE, HLTV

Kuvat: MIBR, Team Liquid

Kansikuva: ESL

Tuoreimmat uutiset: