SEURAA MEITÄ:
×

HEARTHSTONE

ETUSIVU / HEARTHSTONE
Huoli koronaviruksesta siirsi peliturnauksen jenkkeihin – Kulut kaatuvat pelaajien niskaan
  • Aleksi
    Majander

Huoli koronaviruksesta siirsi peliturnauksen jenkkeihin – Kulut kaatuvat pelaajien niskaan

julkaistu: 19.02.2020 10:26

Activision Blizzard ilmoitti myöhään eilen illalla, että se siirtää 20.-22.3. pelattavan Hearthstone Masters Bali turnauksensa Los Angelesiin. Tiedotteen mukaan päätös siirrosta tehtiin tarkan pohdinnan päätteeksi ja pelaajien hyvinvointi on yhtiön tärkein prioriteetti.

Koronavirus on jo aiemmin saanut muun muassa Overwatchin ja PUBG:n siirtämään tapahtumia pois Aasiasta. Hearthstone Masters on kuitenkin ensimmäinen siirretty tapahtuma, jossa pelaajat ovat vastuussa omista kuluistaan.

Kulut pelaajien niskaan

Koska tapahtumaan on vain kuukausi, moni pelaaja on jo ostanut lennot ja hotellit tapahtumaa varten ja näille pelaajille Blizzard lupaa 250 dollarin hyvitystä. Summaa on kritisoitu, sillä pelkkä matka Indonesiaan maksaa monille lähes tuhat dollaria ja jos lipuista ei saa hyvitystä, saattaa matkan siirtäminen Yhdysvaltoihin tuoda pelaajalle tuhansien dollarien laskun.

Balille oli matkustamassa myös useita suomalaispelaajia. Tilannetta on tähän mennessä Twitterissä kommentoinut suomalaista Conquer Gamingia edustava Tuisku ”deads17” Kaikuvuo. Twiiteissään Kaikuvuo on pettynyt kuinka 800 dollarin lentolipusta saa 250 dollaria korvausta, mutta on kiitollinen organisaatiolleen, jonka ansiosta osallistuminen Los Angelesissa on mahdollista.

Pelaajat.com tavoitti aamulla myös Kova Esportsin Ville ”Keppada” Pääkön, joka kommentoi tilannetta seuraavasti.

”En ole vielä päättänyt aionko osallistua turnaukseen Los Angelesissa, sillä olin varannut lennot niin, että voisin jäädä Balille lomalle ystäväni kanssa turnauksen jälkeen. En koe, että Indonesia, jossa on tähän mennessä nolla tartuntatapausta, olisi yhtään sen vaarallisempi kuin Yhdysvallat. Kuluihin verrattuna korvaussumma on naurettavan pieni. Erityisesti, kun sen saa vain osallistumalla Yhdysvalloissa, minne esimerkiksi aasialaisille pelaajille on hankala saada viisumia näin lyhyellä varoajalla. Mielestäni olisi ollut kohtuullista tämän kokoiselta yhtiöltä korvata kaikille pelaajille aiheutuneet haitat. Onneksi itse olen sen verran onnekkaassa tilanteessa, että löytyy taustalta hieno organisaatio, joka hoitaa matkakulut, mutta läheskään kaikilla pelaajilla ei ole näin hyvä tilanne.”

Närää herätti myös ilmoituksen ajankohta. Pelaajat kokivat, että koska uhka on ollut tiedossa jo kuukausia, tuntuu tapahtuman siirtäminen näin myöhään oudolta. Erityisesti huomiota on kiinnitetty siihen, että tähän mennessä Indonesiassa on nolla tartuntaa, kun taas Yhdysvalloissa niitä on 15.

Blizzardin skandaalit jatkuvat

Matkakulujen hyvityksen määrä on tuntunut monille erityisen loukkaavalta, sillä Blizzard lennätti tällä viikolla kymmeniä pelin vaikuttajia tutustumaan uuteen sisältöön. Keskittyminen vaikuttajiin ja suoratoistajiin on ollut nousussa ja esimerkiksi marraskuussa pelatussa 16. kutsupelaajan Battlegrounds turnauksessa jaettiin 200 000 dollarin edestä palkintoja, kun samaan aikaan pyörinyt meriittipohjainen 64 pelaajan HGG maajoukkueturnaus sai tyytyä 75 000 dollarin palkintopottiin.

Activision Blizzard tuntuu seilaavan skandaalista toiseen. Viimeisen neljän kuukauden aikana yhtiö:

Kaikkia skandaaleita yhdistää heikko alkuperäinen reaktio asiakkaiden kritiikkiin ja WoWin maailmanmestaruuksia lukuun ottamatta Blizzard on joutunut aina syömään sanansa myöhemmin. Yhtiö ei ole vielä kommentoinut pelaajien kritiikkiä eiliseen julkistukseen.

Lähde: Hearthstone

Kuvalähde: Deads17 Twitter, Kova Esports, Hearthstone