SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Valve jälleen smurffijahdissa: jäljitti tuhansien päätilit Dota 2:ssa
  • Saara
    R

Valve jälleen smurffijahdissa: jäljitti tuhansien päätilit Dota 2:ssa

julkaistu: 06.09.2023 10:25

Valve vaihtoi kovat piippuun taistossa Dota 2:n smurffailua vastaan. Kehittäjä sulki äskettäin 90 000 smurffitiliä ja jäljitti niiden omistajien päätilit. Jatkossa tileihin, jolta löytyy yhteys smurffitiliin, sovelletaan valikoimaa rangaistuksia käyttäytymispisteiden muutoksista porttikieltoihin.

Smurffit ovat uusia tilejä, joita todellisuudessa kokeneet pelaajat käyttävät pelatakseen helpompia pelejä ja voittaakseen aloittelijoita. Valve on jälleen kerran puuttunut tähän massiiviseen ongelmaan.

Smurffaus on pitkään ollut todellinen vitsaus eritoten MOBA-peleissä. On erittäin turhauttavaa pelata sellaisia vastaan, jotka ovat joko paljon taitavampia tai ovat pelissä ihan vain pilatakseen sen kaikilta muilta.

Ei Valve ole aiemminkaan tänä vuonna ollut toimeton. Eräänä alkuvuoden päivänä peräti 40 000 tiliä suljettiin huijaamisen johdosta. Valve houkutteli petkuttajat käyttämään kolmannen osapuolen ohjelmistoja, jotka pystyivät lukemaan tietoja, joihin ei pelaajilla pitäisi olla pääsyä. Sitten tiedot lukeneet tilit napsittiin pois hulttioimasta.

Maaliskuussa Valve antoi kenkää kokonaiselle ammattijoukkueelle, joka jäi kiinni huijaamisesta.

Vaikka Dota 2 on ollut olemassa jo kymmenen vuotta, suosiota sen kuin riittää. Tänä vuonna  massiivinen päivitys teki kartasta 40% suuremman ja toi mukanaan muita päivityksiä sekä merkittävää hienosäätöä.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Valve