SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
Dota 10 vuotta! Valven taisteluareenapeli porskuttaa suurempana kuin koskaan
  • Saara
    R

Dota 10 vuotta! Valven taisteluareenapeli porskuttaa suurempana kuin koskaan

julkaistu: 10.07.2023 16:19

Useimpien elävään sisältöön perustuvien pelien suosio ehtii kymmenen vuoden sisällä kokea kunnon taantuman, eikä laatukaan usein pysy ajan vauhdissa. Dota 2:llakin on toki ollut omat alamäkensä, mutta nyt kymmenvuotispäivän saavutettuaan Valven MOBA-suosikki on ennemminkin uudessa nosteessa.

Dota 2 julkaistiin pitkän betavaiheen jälkeen 9. heinäkuuta 2013, ja siitä lähtien se on ollut Valven lippulaivoja. The International 10-jättiturnauksen aiheuttaman buumin jälkeen pelaajamäärä on viime vuodet pysynyt vakaasti reilussa 450 000:ssa päivittäin.

Yli miljoonan pelaajan huippuluvut saavutettiin lokakuussa 2022 TI11:n aikaan.

Happy 10 year anniversary Dota 2!
by u/ClinksEastwood in DotA2

Tämän vuoden Dota Pro Circuit -kausi päättyi äskettäin, ja Gaimin Gladiatorsista tuli ensimmäinen joukkue, joka on voittanut kaikki kolme Major-turnausta yhdessä vuodessa.

Lähtökohdat suurelle spektaakkelille ovat kasassa, kun TI12 lokakuussa koittaa. Muut huipputiimit saavat pistää parastaan, jos aikovat estää Gaimin Gladiatorsia voittamasta Majoreita ja TI:tä samalla kaudella.

Kilpaskenen ulkopuolella Valve on ottanut uudenlaisen lähestymistavan pelin päivityksiin, mikä lupaa hyvää Dotan tulevaisuudelle.

Monet pelaajat olivat aluksi pettyneitä Valven päätökseen poistaa taistelupassi, joka on tehnyt TI-kaudesta parhaan ajankohdan grindata saadakseen uusia palkintoja, koristeita ja pelimuotoja. Sen sijaan kehitystiimi aikoo tarjota monipuolisempia päivityksiä ympäri vuoden.

Uutta tyyliä testataan parhaillaan New Horizons -päivityksessä (7.33), joka laajensi Dotan karttaa, uudisti kymmeniä perusmekaniikkoja ja sisälsi valtavan määrän sankareita ja esineitä koskevia muutoksia.

Vaikuttaa siltä, että Valven tavoite on luoda jatkuva innostuksen ilmapiiri, jollaista taistelupassiin keskittyvä kehitys ei olisi mahdollistanut.

Lähitulevaisuudessa Dota-pelaajilla on syytä odottaa kymmenvuotisjuhlapäivitystä sekä T12-teemaisia erityisherkkuja.

Lähde: Dexerto Kansikuva: Valve