SEURAA MEITÄ:
×

DOTA 2

ETUSIVU / DOTA 2
46 pelaajalle potkut kilpa-Dota 2:sta – lähes puolelle pysyvästi
  • Saara
    R

46 pelaajalle potkut kilpa-Dota 2:sta – lähes puolelle pysyvästi

julkaistu: 14.03.2023 08:26

Kilpailullisen Dota 2:n portti meni säppiin 46 pelaajan edestä, kun huijaustapauksia syynättiin urakalla Kiinan alueellisen DPC:n jälkeen. Tuomituista 21:lle ovet ovat lopullisesti lukossa.

Tammikuisen Dota Pro Circuit Winter Tourin pelit kirvoittivat paljon syytöksiä huijaamisesta. Kolmannelle sijalle päätynyt joukkue Knights bannattiin lopulta kokonaisuudessaan, koska pelaajat olivat käyttäneet näkyvyyttä parantavaa hackia.

Ennen kuin Valve ja Kiinan Dota-julkaisija Perfect World langettivat tuomionsa, Knights ehti tienata turnauksesta 27 tonnia ja paikan Lima Majoriin, jossa he lähinnä hävisivät pelejä. Samaan syssyyn tiimi vaihtoi nimensä Antarctic Penguinsiksi ja uusi rosterinsa lähes kokonaan. Valitettavasti vain uudetkin pelaajat löytyvät bannilistalta. Saa siis nähdä, kuinka käy Antarctic Penguinsin paikan Spring Tourilla.

Pelikiellot jaettiin “reilun kilpailun häirinnästä” Perfect World Esportsin Weibo-alustalla julkaiseman lausunnon mukaan. Niistä 21 on elinikäisiä kieltoja, jotka estävät pääsyn virallisiin Dota 2 -turnauksiin pysyvästi. 13 pelaajaa sai lisäksi kahden ja 12  pelaajaa yhden vuoden kiellon. Sen kummemmin tutkinnan yksityiskohtia ei ole avattu.

Myös harrastepuolen Dota kakkosen piirissä jaettiin äskettäin iso nippu pelikieltoja. Valve huomasi helmikuussa huijauksen, jota ryhdyttiin valvomaan kuin ansaa. Kun mahdollisimman moni oli saatu rysän päältä kiinni, pysyvät bannin tililleen sai hulppeat 40 000 epärehtiä pelaajaa.

Lähde: PC Gamer Kansikuva: Valve