Natus Vincere murskavoittoon Blastin kevätfinaaleissa – S1mple rikkoi jälleen ennätyksiä
  • Sauli
    Rautiainen

julkaistu: 20.06.2022 10:00

Eilen illalla ratkaistiin Blast Premier Spring Finals 2022CS:GO-arvoturnauksen mestari, kun finaalissa toisensa kohtasivat Natus Vincere ja Vitality. Panoksena ottelussa oli hamuttu mestaruus, paikka World Final -miljoonaturnaukseen sekä leijonanosa 425 000 dollarin palkintopotista.

Ennen finaalia Navi oli kaatanut BIGin, Fazen ja OG:n turnauksessa, joka oli Denis “electroNic” Sharipovin ensimmäinen kokoonpanon kapteenina. Lisäksi joukkue pelasi koko turnauksen Stand-In-pelaaja Viktor “sdy” Orudzhevin kanssa.

Suurista vaikeuksista vuoden ensimmäisellä puoliskolla kärsinyt Vitality puolestaan saapui loppuotteluun kahden yllätysvoiton jälkeen, jotka ranskalais-tanskalainen kokoonpano otti puolivälierissä ENCEstä ja välierissä G2:sta.

Suuri pettymys! – Aleksib ja G2 kaatuivat yllättäjille CS:GO-huipputurnauksessa

Itse loppuottelu oli Vitalityn aiemman turnausvaiheen vireestä huolimatta ylikävely, kun Navi murskasi vastustajansa vakuuttavasti ensin Miragessa 16–8 ja sen jälkeen Overpass-kartassa 16–5, voittaen koko “paras kolmesta” -sarjan 2-0.

(Juttu jatkuu twiitin jälkeen.)

Voiton myötä Navi ansaitsi vuoden ensimmäisen pokaalinsa varsin yllättäen vasta nyt, ottaen huomioon joukkueen viime vuoden dominoinnin. CS:GO-tähti Aleksandr “S1mple” Kostyliev rikkoi lisäksi historiallisen ennätyksen ansaitsemalla 20:nnen MVP-mitalinsa finaalin jälkeen, ensimmäisenä pelaajan Counter-Strikessa koskaan.

“On aina mukavaa voittaa turnauksia, etenkin kun ymmärtää, että ehdimme harjoitella vain viikon uudella kokoonpanolla. Voi vain kuvitella mitä muuta voimme saavuttaa näillä pelaajilla”, Tähtipelaaja Aleksandr “S1mple” Kostyliev kertoi ottelun jälkeen haastattelussa.

S1mple myös kertoi toivovansa Stand-In-pelaaja Viktor “sdy” Orudzhevin jatkavan Navin kokoonpanossa myös IEM Cologne suurturnauksessa, joka pelataan heinäkuun alkupuolella. Tähtipelaajan mukaan sdy saa käännettyä tärkeitä kierroksia joukkueen eduksi ja on valmis oppimaan.

Navin valmentaja tarkkailee sdy:n pelaamista. (Kuva: Pelaajatcom)

Häviäjien puolella Vitality oli lopputuloksesta huolimatta varovaisen tyytyväinen. Joukkueen valmentaja Danny “Zonic” Sorensen antoi heti finaalin jälkeen lyhyen haastattelun Pelaajatcomille.

“Olen ylpeä pelaajistani, heidän vuotensa on ollut todella hankala, jolloin sitoutumisesta huolimatta usko koko projektiimme on voinut olla koetuksella. Tämä turnaus näytti, että voimme olla vaarallisia ja voittaa kenet tahansa. Olemme tehneet paljon töitä, ja ehkä tämän turnauksen kautta saamme itsevarmuutemme takaisin. Harmittaa vain, että välierän ja puolivälierän taso ei seurannut finaaliin asti”, valmentajalegenda pohtii.

Pelaajatcom kiittää katsojia ja lukijoita seurast Blast Premier keväkauden osalta. Elokuussa alkaa Blastin syyskausi, jonka näet suorana Pelaajatcomin Twitch-kanavalta.

Kansikuva: BLAST