SEURAA MEITÄ:
×

BLAST Premier Spring Finals 2022

ETUSIVU / BLAST Premier Spring Finals 2022
BLAST Premier Spring Finals 2022

Kirjoittaja: Perttu Leinonen Twitter: @perttuleinonen

15. kesäkuuta käynnistyy CS:GO-huipputurnaus Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa, kun Blast Premier Spring Finals 2022 pyörähtää käyntiin. Pelaajatcom lähettää turnauksen ottelut suorana Twitch-kanavallaan, ja on paikan päällä Altice Areenalla seuraamassa hetki hetkeltä turnauksen kulkua.

Blast Premier Spring Finals -turnauksessa kahdeksan joukkuetta, jotka selvittivät tiensä turnaukseen eri Blast Spring- karsintojen kautta, kilpailevat arvostetusta mestaruudesta ja mehevästä palkintopotista.

Palkintopotti

Palkintorahaa turnauksessa on jaossa huimat 425 000$. Voittajajoukkueelle on luvassa paikka Blast Premier World Final– turnaukseen, joka pelataan vuoden lopulla, ja mukava 200 000$  rahapalkinto. Finaalin hävinnyt osapuolikin nettoaa turnauksesta 85 000$.

Mukana olevat joukkueet ( joukkueen nimen perässä HLTV ranking):

Faze Clan #1
ENCE #2
Natus Vincere #3
G2 #8
Vitality #10
BIG #11
OG #24
PAIN #25

Turnausformaatti

Joukkueet on jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon. Lohko pelataan läpi GSL-BO3  systeemillä. Lohkojen avausotteluidensa voittajat kohtaavat toisensa ylemmän kaavion matsissa, josta parempi jatkaa suoraan semifinaaleihin ja häviäjä puolestaan neljännesfinaaleihin. Avausotteluidensa häviäjät pelaavat niin ikään toisiaan vastaan, josta voittaja jatkaa neljännesfinaaleihin ja häviäjä pakkaa laukkunsa.

Lohko A

FaZe Clan

Ranking ykkönen FaZe Clan pelaa turnauksen A- lohkossa ja polkaisee koko turnauksen käyntiin ottelulla paiN:a vastaan keskiviikkoaamuna. Koko vuoden CS:GO:ta rautaisella otteella hallinnut FaZe osoitti Dallasin IEM -turnauksessa vihdoinkin haavoittumisen merkkejä, sen pudotessa jo puolivälierissä Cloud9:a vastaan. Joukkue kärsi tappion turnauksessa myös stand-inillä pelanneelle suomalaisorganisaatio ENCE:lle.

Vaikka tappiot olivatkin yllätyksiä ei niistä kannata vielä vetää suurempia johtopäätöksiä. Major-voiton jälkeen Fazea kohtasi inhimillinen ulospuhallus otteluruuhkassa ja pelitaso laski joukkueella hieman Dallasissa.

Lissabonissa joukkue on kuitenkin jälleen suosikki numero yksi. Finn “karrigan” Andersen on saanut reilun viikon aikaa hioa taas peliä uomiinsa joukkueen palattua Amerikasta takaisin Eurooppaan. Pieni tauko otteluista teki varmasti hyvää koko joukkueelle. Parista tappiosta huolimatta joukkueen perustaso on edelleen jäätävällä tasolla ja vain mestaruus kelpaa Blasteilta FaZelle. Heikkous voi olla se, että vuoden 2022 hallinnallaan joukkue on saanut selkäänsä kaikkien tähtäimen, sillä jokainen joukkue haluaa kukistaa juuri heidät.

Arvio: Lohkon voitto ja suoraan semifinaaleihin. Taistelee mestaruudesta.

G2

Aleksi “Aleksib” Virolaisen tähtisikermän kohdalla varmasti jokainen pohtii: joko nyt!? Odotukset ovat olleet kovat Virolaisen liityttyä joukkueeseen alkuvuodesta. IEM Dallas päättyi Majoreiden tapaan aikaisessa vaiheessa kun FURIA pudotti G2:sen jo puolivälierissä.

Joukkueen peliä vaivaavat edelleen samat ongelmat. Avaustappoja annetaan pois ilman trade-mahdollisuuksia ja ylivoimatilanteita ei pystytä hyödyntämään, kun joukkuepeli sakkaa paikoitellen jopa pahasti. Joukkueen karttavalikoima on myös yksinkertaisesti liian kapea.  Reipas viikon tauko on varmasti käytetty henkisten voimavarojen keräämiseen ja harjoitteluun.

Jos palaset alkavat vihdoin loksahtelemaan kohdilleen, voi edetä pitkällekin turnauksessa. Uhkakuvia joukkueen yllä kuitenkin riittää edelleen. Saako Virolainen vihdoin yksilöt pelaamaan joukkueena ja alkavatko kemiat vihdoinkin löytymään joukkueen sisällä? Turnauksen mielenkiintoisimpia joukkueita jälleen kerran.

Arvio: Taivas vai helvetti? Kaikki mahdollista aina neljännesfinaalissa putoamisesta finaaliin. Yltää pudotuspeleihin lohkostaan.

Vitality

Ranskalaistanskalaisjoukkue on paininut alkuvuoden pitkälti samojen ongelmien parissa kuin G2. Valtavan potentiaalin omaava joukkue, jonka pelaaminen on kaukana siitä mitä se voisi parhaimmillaan kenties olla. Joukkuepeli on edelleen hakemista ja punainen lanka on pahasti hukassa.

IEM Dallasissa kotimatka alkoi jo ennen pudotuspelejä – kuten kaikissa aiemmissakin turnauksissa vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Vitality pystyy voittamaan heikompia joukkueita puhtaasti pelaajien yksilötaidoilla, mutta kärkijoukkueiden haastaminen on ollut vaikeaa. Pelaajien keskinäisten kemioiden löytyminen pelin sisällä ottaa aikansa, mutta parempaan pitäisi jo pystyä.

Pelinsisäisellä johtajalla Dan “apEX” Madesclairella ja huippuvalmentaja Danny “zonic” Sorensenilla on kaikki tarvittavat palaset luoda projektista vielä jotain kaunista kauden 2022 aikana. Maailman toiseksi paras pelaaja, AWP-tarkkuuskivääriä heilutteleva Mathie “ZywOo” Herbaut, kokeneet ja taitavat tanskalaiset Peter “dupreeh” Rasmussen ja Emil “magisk” Reif, höystettynä lahjakkaalla Kevin “misutaaa” Rabierilla. Tämänkaltaisen miehistön on suorastaan turhauttavaa nähdä suorittavan viimeaikojen heikolla tasolla.

Siirtyminen kommunikoinnissa ranskan ja tanskan kielestä englannin kieleen on tuottanut varmasti omat ongelmansa pelin virtauksessa pelaajille. Vitalitylla on edelleen paljon kysymysmerkkejä yllään tässäkin turnauksessa.

Arvio: Jatkoon lohkosta. Pudotuspeleissä edessä isoja vaikeuksia ellei reilun viikon tauon aikana ole saatu pelillistä lukkoa auki.

paiN

Brasialaista väriä turnaukseen tuo paiN, joka on tällä hetkellä maansa “nelosjoukkue”. Brasilian kattavassa CS:GO-skenessä Pain on omalaatuinen, sillä joukkueen ydin on pysynyt kasassa jo useamman vuoden ajan. Täten pelaajien synergia ja kommunikaatio on erinomaista.

Gabriel “nython” Lino on joukkueen uusin pelaaja, hänen korvattuaan FURIA:n siirtyneen tähtipelaaja Rafael “saffee” Costan muutama kuukausi takaperin.

Pohjois-Amerikan turnauksissa ja sarjoissa Pain on saavuttanut hyviä tuloksia. Nyt tiimi on kuitenkin aivan eritason haasteen edessä saapuessaan Lissaboniin. Lähtökohtaisesti tasoero lohkon muihin joukkueisiin on liian iso pitkälle etenemiseen.

Brasialaiseen tyyliin joukkue voi kuitenkin äityä hurmokseen mikäli turnaus saa positiivisen startin. Pystyy yksittäisissä kartoissa haastamaan, mutta muuten samban tahdissa ei tässä turnauksessa tanssita.

Arvio: Lohkon viimeinen. Karttavoittokin lohkon muita joukkueita vastaan olisi kova saavutus.

Lohko B

Natus Vincere

NaVi:ssa puhaltavat uudet tuulet, kun joukkueen ja pelinsisäisen johtajan Kirill “Boombl4” Mikhailovin tiet erosivat Majoreiden jälkeen. Ukrainalaisjoukkue jätti myös IEM Dallasin turnauksen väliin visuumi-ongelmien vuoksi. Pelinsisäisenä johtana siipiään pääsee kokeilemaan pitkään joukkueessa ollut kokenut Denis “electroNic” Sharipov.

Edellisestä NaVi:n ottelusta on vierähtänyt aikaa jo kolme viikkoa. Pelinsisäisen johtajan vaihtuminen on iso asia, vaikka muutos olikin varmasti joukkueen tiedossa jo pidempään.

Lissabonissa uutena pelaajana joukkueen väreissä nähdään todella taitava Viktor “sdy” Orudzhev. Testipelaajana olevalla sdy:lla on mahdollisuus napata pysyvä paikka joukkueesta suotuisilla otteilla. Orudzhev muistetaan parhaiten Spiritin joukkueesta, jossa mies pelasi reilun neljän vuoden ajan ennen siirtymistään Mad-Lionsiin.

Maailman parhaan pelaajan Aleksandr “s1mple” Kostylievin johdattamaa huippujoukkuetta ei voi ikinä laskea ulos turnauksen voittajasuosikeista puhuessa, vaikka ryhmä on kokenutkin muutoksia.

NaVi:n pelin identiteetti tuskin kokee rajua muutosta pelinsisäisen johtajan vaihtumisesta huolimatta, mutta jotain uutta electroNic tuo varmasti pöytään. Erittäin mielenkiintoinen joukkue seurata Blast-turnauksessa.

Arvio: Taistelee ENCEn kanssa lohkovoitostaja ja suorasta semifinaalipaikasta. Mestaruus on hyvinkin mahdollinen muutoksista huolimatta

ENCE

Suomalaisorganisaatio ENCE on kenties kuumin CS:GO -joukkue juuri nyt, huolimatta murskatappiosta IEM Dallasin finaalissa Cloud9:a vastaan. Joukkue pääsee vihdoinkin pelaamaan taas täydellä kokoonpanoollaan, kun Dallasista pois ollut tähtipelaaja Lotan “Spinx” Giladi palaa joukkueen vahvuuteen.

Pavle “Maden” Boskovicin liityttyä joukkueeseen on ENCE yltänyt jokaisessa pelaamassaan LAN-turnauksessa neljän parhaan joukkoon. Se kirkkain, eli turnausvoitto uupuu kuitenkin vielä. Lissabonin auringon alla on kuitenkin jälleen uusi ja jopa paras mahdollisuus jahdata tuota voittoa.

Marco “Snappi” Pfeifferin alaisuudessa joukkue on saavuttavanut huiman perustason ja osoittanut pystyvänsä kaatamaan kenet tahansa. Karttavalikoima on laaja ja vakiopoistoa Infernoa lukuunottamatta osaaminen on erinomaista jokaisessa kartassa. Nyt kun Snappi saa luottoratsunsa Spinxin jälleen takaisin on ENCE:llä erinomaiset asetelmat lähteä turnaukseen.

Arvio: Taistelee NaVin kanssa lohkovoitosta. Suomalaisorganisaatiolla loistava sauma finaaliin.

ENCEBIG ottelu keskiviikkona 15.6 klo 21.00. Pelaajat.com lähettää ottelun suorana Twitch-kanavallaan.

BIG

Taattua saksalaista laatua. Erittäin yhtenäinen ja tasaisesti suorittava joukkue. Haastajana turnaukseen lähtevä ja yllätysvalmis ryhmä, joka luottaa omaan pelikirjaansa kuin Titanic uppoamattomuuteensa.

Samalla edellisessä lauseessa onkin se dilemma. Saksalaisten pelaaminen on välillä liiankin ennalta arvattavaa ja turhankin kaavamaista. Pystyy voittamaan hyvänä päivänä melkein kenet tahansa ja kaataa heikompia joukkueita järjestään. Yllätyksellisyys ja useammat voitot putkeen kärkijoukkueista loistavat kuitenkin poissaolollaan.

Yksi maailman parhaista AWP-tarkkuuskivääripelaajista Florian “syrsoN” Rische tarjoilee yksilösuorituksillaan tässäkin turnauksessa joukkueelleen mahdollisuuden pudotuspelipaikkaan lohkosta.

Arvio: Jatkoon lohkosta. Pudotuspeleissä tulee noutaja nopeasti.

OG

OG päätti hiljattain uudistaa joukkueettaan ja hakea enemmän tulivoimaa ryhmäänsä. Kokeneet Valdemar “valde” Bjørn  Vangså ja Nikolaj “niko” Kristensen korvattiin nuorilla ja kovilla osujilla, Maciej “F1KU” Miklasilla ja Adam “NEOFRAG” Zouharilla.

Kaksikko esiintyikin edukseen viime viikolla Dubaissa pelatussa kutsuturnauksessa. Dubaista tuliaisina oli kuitenkin myös ikävämpiä uutisia, kun joukkueen AWP-pelaaja Mateusz “mantuu“Wilczewski sairastui ja missaa näin ollen turnauksen Portugalissa. Korvaajaksi saapuu Spiritista vapaille markkinoille siirtynyt Abdul “degster” Gasanov. Mies on yksilötaidoiltaan jopa parempi kuin joukkueen vakiopelaaja mantuu.

Joukkueen kokoonpano on edelleen tuore ja pelaa nyt vieläpä stand-in-pelaajan kanssa, joten odotukset eivät ole korkealla. Tasoero varsinkin samassa lohkossa oleviin ENCEen ja Naviin on tällä hetkellä järkyttävän iso. Turistireissu luvassa.

Arvio: Pääsee keskittymään auringonotto-hommiin heti lohkovaiheen jälkeen. Jumbosija lohkosta luvassa.

Otteluohjelma:

Keskiviikko 15.6

Klo 12:00 FaZe- paiN
klo 15:00 G2- Vitality
klo 18:00 NaVi- OG
Klo 21:00 ENCE-BIG

Torstai 16.6

Klo 12:00 Group A Elimination match
Klo 15:00 Group A Winners match
Klo 18:00 Group B Elimination match
Klo 21:00 Group B Winners match

Perjantai 17.6

17:30 Quarter- Final #1
21:00 Quarter- Final #2

Lauantai 20.6

17:30 Semi-Final #1
21:00 Semi-Final #2

Sunnuntai 21.6

19:30 Final

UUSIMMAT BLAST Premier Spring Finals 2022 UUTISET
Natus Vincere murskavoittoon Blastin kevätfinaaleissa – S1mple rikkoi jälleen ennätyksiä
20.06.2022 10:00

Natus Vincere murskavoittoon Blastin kevätfinaaleissa – S1mple rikkoi jälleen ennätyksiä

Eilen illalla ratkaistiin Blast Premier Spring Finals 2022 –CS:GO-arvoturnauksen mestari, kun finaalissa toisensa kohtasivat Natus Vincere...

Suuri pettymys! – Aleksib ja G2 kaatuivat yllättäjille CS:GO-huipputurnauksessa
19.06.2022 07:00

Suuri pettymys! – Aleksib ja G2 kaatuivat yllättäjille CS:GO-huipputurnauksessa

Turnausjärjestäjä BLASTin kevätkausi huipentuu tänä viikonloppuna 425 000 dollarin arvoisessa Blast Premier Spring Finals -turnauksessa....

Pelaajatcom-haastattelu: Lotan “Spinx” Giladi uskoo ENCEn voittoon Blasteilla – “Täydellinen tarina”
17.06.2022 19:37

Pelaajatcom-haastattelu: Lotan “Spinx” Giladi uskoo ENCEn voittoon Blasteilla – “Täydellinen tarina”

Suomalaisorganisaatio ENCE pelaa tänään 19:40 alkaen Blast Premier Spring Finals –CS:GO-turnauksen puolivälierissä Vitalitya vastaan....

OG eteni sensaatiomaisesti ENCE:n yli BLAST-välieriin
17.06.2022 00:14

OG eteni sensaatiomaisesti ENCE:n yli BLAST-välieriin

Suomalaisorganisaatio ENCE kohtasi tänään OG:n BLAST Premier Spring Finalsin voittajien ottelussa. ENCE voitti eilisessä avausottelussaan...

G2 päihitti maailman parhaimman CS:GO-joukkueen – Lue NiKon ja Aleksib:n haastattelu ottelun jälkeen
16.06.2022 20:00

G2 päihitti maailman parhaimman CS:GO-joukkueen – Lue NiKon ja Aleksib:n haastattelu ottelun jälkeen

Blast Premier Spring Finals 2022 jatkuu tänään kuumana Lissabonissa. Päivän huippuottelussa Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama...

Katso m0NESYn kaksi jäätävää clutchia! – G2 eteni jatkoon Blasteilla
15.06.2022 19:24

Katso m0NESYn kaksi jäätävää clutchia! – G2 eteni jatkoon Blasteilla

Aleksi “Aleksib” Virolaisen edustama G2 voitti Vitalityn Blast Premier Spring Finals 2022 -turnauksen lohkovaiheen avauskierroksella....

Pelaajatcom-haastattelu: Aleksi “Aleksib” Virolainen kertoo miten G2:lla menee – “kun ei toiminutkaan, niin oltiin vakavana”
15.06.2022 15:05

Pelaajatcom-haastattelu: Aleksi “Aleksib” Virolainen kertoo miten G2:lla menee – “kun ei toiminutkaan, niin oltiin vakavana”

Aleksi “Aleksib” Virolaisen kipparoima G2 aloittaa tänään taipaleensa Blast Premier Spring Finals 2022 -turnauksessa Lissabonissa,...

Pelaajatcom Blastissa: S1mple kertoo Navin tilanteesta ja minne aikoo muuttaa – “Mukava sää, mukavia ihmisiä”
14.06.2022 20:29

Pelaajatcom Blastissa: S1mple kertoo Navin tilanteesta ja minne aikoo muuttaa – “Mukava sää, mukavia ihmisiä”

Aleksandr “S1mple” Kostyliev oli medioiden – mukaan lukien Pelaajatcomin – haastattelussa Lissabonissa ennen huomenna alkavaa...

Luetuimmat nyt