SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
“[Kerroin että] Lopettaisin Valorantin ja palaisin CS:GO:n pariin” – Elias “Jamppi” Olkkonen paljastaa mitä pelikiellon päättymisen jälkeen tapahtui
  • Toimitus

“[Kerroin että] Lopettaisin Valorantin ja palaisin CS:GO:n pariin” – Elias “Jamppi” Olkkonen paljastaa mitä pelikiellon päättymisen jälkeen tapahtui

julkaistu: 05.04.2022 22:47

Team Liquidia edustava suomalainen Valorant-tähti Elias “Jamppi” Olkkonen paljasti vastikää Dexerton haastattelussa, että suunnitteli vaihtavansa Valorantista takaisin CS:GO:n pariin, kun pelinkehittäjä Valve uudisti major-turnauksien, eli Counter-Striken maailmanmestaruuskisojen, turnaussääntöjä.

Jampilla ja Valvella oli pitkä ja puhuttu saaga, kun yhdellä Suomen lupaavimmista CS:GO-pelaajista oli taustallaan VAC-kielto vuosien takaa. Kielto ei estänyt Jamppia pelaamasta muissa kuin major-turnauksissa, mutta useiden tapahtumien jälkeen, kuten Olkkosen menetettyä väitetysti sopimuksen OG:n kanssa kiellon vuoksi ja liityttyä suomalaisorganisaatio ENCEen, haastoi Olkkonen Valven oikeuteen.

Valven ja Jampin kannattajat jakautuivat sen suhteen, pitäisikö tähtipelaajan antaa pelata, vaikka vuosikausia sitten tehty rike oli tapahtunut. Valven aiemman säännön mukaan VAC, eli huijaamisesta johtuva pelikielto, johtaa ikuiseen kilpailukieltoon.

Oikeustaistelun päätyttyä Valven eduksi vaihtoi Jamppi CS:GO:sta tällöin uuteen – lupaavaan peliin, Valorantiin, yhden esportsalan isoimman organisaation, Team Liquidin, nimen alle. Liquidissa Jamppi ja Liquid löysivät nopeasti menestystä ja ovat tällä hetkellä yksi pelin parhaista joukkueista.

Vuosi sitten, Jampin jo ollessa jo Valorant urallaan, Valve tiputti valtaisan pommin, ilmoittaessaan uusista säännöksistä liittyen major-kisoihin. VAC kiellot olisivat jatkossa määräaikaisia, ja se tarkoitti Jampinkin pelikiellon olevan nyt vanhentunut. Olkkonen kiitti Valvea valtaisan suosion saaneessa twiitissään.

Lue lisää: ELIAS “JAMPPI” OLKKOSEN VAC-PELIKIELTO PURETTU!

Vuosi sitten Jamppi kertoi ettei suunnitellut palaavansa CS:GO:n pariin. Nyt vuosi myöhemmin huhtikuun alussa Dexerton haastattelussa Olkkonen paljasti, että:

“Käytännössä kerroin Team Liquidille ja valmentajalleni, Sliggylle, että lopettaisin Valorantin ja palaisin CS:GO:n pariin. Muutaman päivän päästä viestitin perheelleni ja ystävilleni kysyäksen mitä minun kannattaisi tehdä. Aloin ajatella asiaa enemmän ja sen jälkeen tein päätöksen [jäädä Valorantiin]. En usko CS:n muuttuvan juurikaan tulevaisuudessa. Jos haluan palata, voin tehdä sen. Mutta ajattelen Valorantin muuttuvan paljon.”

Olkkonen myös paljasti saaneensa useita tarjouksia eri CS:GO-joukkueilta liittymisen suhteen, mikä sai hänet melkein lopettamaan Valorantin pelaamisen.

Paraikaa Team Liquid ja Jamppi kamppailevat Valorantin kärjessä. Joukkue lähtee pian Islantiin kilpailemaan VCT 2022: Stage 1 Masters – Reykjavík LAN-turnaukseen.

Team Liquid ja Jamppi pääsevät Islantiin

Kuva: Jamppi Twitter

Luetuimmat nyt